Bara någon vecka kvar till Italien

När Wollmar var 10 månader åkte vi till Kalabrien i Italien. Det var vår första reda med barn. Vi var nervösa och hade ingen aning vad vi skulle förvänta oss av vår debut för utomlandssemester med barn.

Det blev en total succé. Vi bodde på ett avlägset litet familjeägt hotell med FANTASTISK mat. Vi hade halvpension och åt frukost och trerätters middag på hotellet varje dag. Till lunch köpte vi färska grönsaker, bröd och charkuterier och satt i skuggan och skar bitar och åt med fingrarna. Italienarna gjorde det otroligt enkelt för oss, alla ÄLSKADE barn. När vi kom till hotellet och checkade in var det en servitris som tog honom i famnen och tog in och visade upp honom i köket, direkt. Och sedan var han allas älskling resten av veckan.

DSC01413

DSC01414

DSC01428

DSC01452

DSC01446

Några dagar efter maran drar vi fyra tillsammans med Mias mamma iväg till Italien igen. Den här gången till inlandslandsbygden i Umbrien. Vi ska bo på lantgård! Vi ska inte hänga på stranden, men de har pool. Och djur. Och stora lekytor. Och FYRARÄTTERS middag varje kväll.

Vi har nog båda typ bara tänkt och planerat fram till maran, men nu idag trillade poletten ner. Vi åker snart!

Vi ska äta ihjäl oss på pasta, ost, härliga bakverk och glass. Och njuta av att leka ute i naturen, vi och mormor och barnen.

Övriga eventuella semesterförhoppningar, typ sömn, solbränna och att ostörd ligga i skuggan och läsa böcker är liksom satta på paus. Men när vi är tre vuxna på två barn finns det säkert lite bättre förutsättningar.

Ett dygn ska vi också spendera i Rom.

Släng hit era bästa Italientips och råd, eller bara bra tankar inför att resa med barn!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.