SBU:s seminarium i Almedalen

SBU:s seminarium i Almedalen

Okej, här kommer ett bildspäckat inlägg från en trött Mia!

Dagen började tidigt, vid sex ringde min klocka. Jag är hade bestämt mig för att läsa dagens och gårdagens vetenskapliga artiklar innan frukost, i och med att jag hellre ville läsa nöjesläsning på resan. Så först drog jag mig i sängen och läste, sen gick jag ner till hotellfrukost. Aaaaaah, är inte hotellfrukost typ det bästa som finns? Det ser ut som glass med kolasås i skålen, men det är yoghurt med honung.

Sen gick jag upp till rummet och gjorde i ordning mig. Rätt classy, huh? 

Och sen gick jag ner till havet, lyssnade på några favoritlåtar och andades med magen en stund.

Sen drog seminariet igång!

Från höger:

  • Sigurd från SBU (professor)
  • Eva Uustal, förlossningsläkare (och… jag skulle nästan säga kvinnorättskämpe, för det hon gör för kvinnors hälsa är ta mig tusan exakt hur bra och behövligt som helst.)
  • Jag
  • Eva Estling från SKL. (som precis varit med och släppt rapporten “Förlossningsvård och kvinnors hälsa i fokus”) (Jag kommer återkomma till den rapporten, den är värd något eller några egna inlägg…)

SBU:s seminarium i Almedalen 2016

Min rara specialisthandledare Kerstin kom och lyssnade och tog alla de här korten.

(Tack snälla för att du kom, det betydde jättemycket att se ditt vänliga ansikte i publiken!)

Efteråt blev jag intervjuad för en kortfilm som SBU ska göra, samt fick tillfälle att prata mer med mina panelkamrater, några journalister och en del från publiken.

Sen blev det SPÖREGN och jag fick skrota idén om att gå på ett seminarium om ideal och ätstörningar. Lite senare gick jag dock på detta, ett seminarium om ersättningsmodeller inom vården. Intressant, men jag kan ändå bli lite trött på att det alltid, alltid, alltid utgår ifrån läkarnas vardag. Även ersättningsmodellerna som pådyvlas oss kommer från husläkarmottagningar. Läkarbesök och besök hos paramedicinare är inte samma någonstans. Jaja.

Jag tog en sväng i butiker innan jag tog bussen till flygplatsen igen. Blev vittne till ett spännande drama, polisens bombgrupp sökte igenom två misstänkta säckar som lämnats vid ringmuren. Tror det bara var skräp, dock.

Sen läste jag i min bok och väntade på flyget. Det var ett bättre (läs större) flyg på vägen hem, så resan var inte fullt lika läskig.

Möttes direkt av mina älskade grabbar vid tågstationen, och så drog vi till blodcentralen. Vi har fått uppmanade sms i flera veckor och med tanke på sommar och blodbrist kände vi att vi behövde ta tag i saken.

Men det visade att jag hade för låga värden förra gången (jag visste det!) och behövde ta en extrakoll med stick i armen först. Jag hade 126, gränsen är 125. Yaaaay! Tills sommarvikarien stack mig fel i andra armen, och så fick jag inte ge något blod alls ändå… Jaja, Joseph fick ge i alla fall.

Nu har vi lagt barnen, jag ska packa upp och sen ska jag och Joseph dricka te och jag ska prataprataprata om det senaste dygnets alla upplevelser.

Jag har svårt att avgöra, men jag tyckte det kändes som att min insats på seminariet var helt okej. Jag var faktiskt inte särskilt nervös, och det kändes VÄLDIGT roligt och hedrande att vara med.

Det kommer nog komma ett filmklipp från dagen som SBU gör, men antar att de ska ha semester nu. Men lovar att länka när det kommer!

Hoppas ni alla haft en fin dag, det har jag!

Previous

Next

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.