Smultronjakt, bullar och stenugnspizza

Äntligen sovmorgon! Vågar inte riktigt tro att barnen fattat att det är sommar och att de ska sova länge på morgonen. Hur som helst fick vi sova till kl. 7:04 idag. Jämfört med gårdagens 05:30 var detta en ren lyx! På något sätt blir liksom förmiddagspasset lite kortare, eller hur?

Trots utlovat dåligt väder fick vi faktiskt en riktigt fin dag här på Gotland. Hur har ni andra haft det? Det hade dock regnat i natt, så medan Mia gick ut och sprang tog jag på pojkarna stövlar och vi gav oss ut i skogen på äventyr och smultronjakt. Det blev ganska mycket äventyr (som att upptäcka eko som inte kommer från en viadukt, stadsbarn ni vet…) men väldigt lite smultron. Förra året kunde vi plocka decilitervis av smultron, till den milda grad att vi gjorde en smultronpaj. På vår 45 minuters tur i skogen hittade vi inte ens tillräckligt för att täcka botten av hinken.

För att återskapa ett trevligt semesterminne från förra åter bakade vi bullar och hade bullkalas på eftermiddagen. Istället för förra årets kardemummabullar blev det mandelmassebullar. Gott var det!

På eftermiddagen åkte vi allihoppa till Stenugnsbageriet i Rute (några km från Fårösund). Där blev det lek och pizza, och sedan en kort promenad innan vi åkte hem igen för läggdags. 

Tänk ändå så mycket några grader i värme kan göra för känslan och välmåendet!

Föra året var det 14 grader och regn och nu är det 25 grader och växlande sol. Nerkissade kläder kan hängas ut och torka, vi kan vara utomhus så mycket vi vill. Vi kan gå ner till stranden och bada när vi vill. Att ta en glass känns meningsfullt och kul, och inte bara som något vi gör för att det inte finns något bättre att göra, och för att vi tycker lite synd om oss själva. 

Det jag vill ha sagt är att det är härligt med sommar, när det är tänkt att vara sommar. Eller hur?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.