Ugnsbakade veganska biffar med tofu och bönor
Under vår soul food-matvecka testade vi att göra veganska biffar som blev jäääättegoda.
Vi fick dock göra om receptet lite, och eftersom vi nu har Fernandofierat det, så tänkte vi dela med oss av det.
Det här receptet räcker till fyra hungriga vuxna. Det tar ganska lång tid i ungnen, men tar å andra sidan bara några minuter i förberedelse.
Ingredienser
- 100 gram färsk babyspenat
- 350 g fast tofu
- 1 dl hackad persilja
- 1 röd paprika
- 3 vårlökar eller en halv purjolök
- 1 burk svarta bönor
- 1 dl mjöl
- 1 dl panko
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk rökt paprika (finns som krydda)
- 1 tsk timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- svartpeppar efter smak
- neutral olja till pannan
Gör så här
Sätt ungen på 150 grader.
Det här är den bästa sortens matlagning: Blanda alla ingredienser förutom bönor, mjöl och panko i en mixer. Eller kör i omgångar, om du som vi har en ganska liten mixer. När du fått en halvslät smet i mixerskålen blandar du i bönor, mjöl och panko med sked.
Ta en djup ugnsplåt, använd ett bakplåtspapper om du vill få lite lättare att diska. Häll lite olja på pappret och klicka ut högar med en sked. Forma till biffar och platta till något.
Baka biffarna i mitten av ugnen i 45-60 minuter (beroende på storlek), vänd biffarna efter halva tiden.
Servera med klyftpotatis och en tartarsås.
I och med att vi inte är veganer körde vi på en vanlig majonäsbaserad tartarsås. Vill du köra veganskt kan vi rekommendera denna äggfria aioli.
Du, testa det här! Lycka till!
[…] Barnen åt som förväntat ingenting, men dessa biffar var ooootroligt goda. Vi gjorde om receptet lite, och skrev ner det här. […]