Ostprojektet

För ett par veckor sedan hade vi småland som tema för veckans matsedel. Efter att ha gjort ostkakan hade vi liksom ganska mycket ostlöpe kvar i kylskåpet och då började jag att fundera på vad som kunde göras av detta. Detta har resulterat i ostprojektet!

Den första tanken var att göra en färskost. Detta med bakgrund av att vi lämnats med drömska tankar av karamelliserade fikon med färskost efter vår Italienresa. Så det blev det. Ganska lätt att göra men ändå ganska mycket löpe kvar. Så tankarna fortsatte och ostefterforskningen lika så. Hur svårt kan det vara att göra en egen hårdost? Hmm…

Kanske inte så himla svårt tänkte jag i alla fall och just nu har vi en 1 veckas gammal ost och än så länge klarat sig från mögel och luktar i överigt inte så konstigt. Hur den smakar eller vilken konsistens den har jag har absolut ingen aning om, men någonstans tycker jag att det är skitkul och hur spännande som helst!

En 500 g guldklimp eller matförgiftning?

Men, det är fortfarande mycket ostlöpe kvar i kylen. Så följande två saker ska göras.

  1. En till färskost (åt minstånde)
  2. Börja göra en ny hårdost som ska få lagra till julfirandet (matgiftning till hela tjocka släkten?)
  3. Göra ricotta av vasslen

Recept kommer allt eftersom jag vet att det är ätligt…

Related Posts

Comments (3)

Så spännande!!!

Japp! Ni får komma på provsmakningen om ett par veckor.

Med karamelliserade fikon!! Jag dööör, det är så gott!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.