Kommer smärta efter förlossning ge postpartumdepression?

Hör smärta från underlivet, kejsarsnittsärr eller kvarvarande bäckensmärta ihop med ökad risk för förlossningsdepression?
Det verkar så.

D

Det låter rimligt, tycker jag.

Har du erfarenheter? Berätta!

Mer om smärta och/eller postpartumdepression på Bakingbabies:

Smärta och stelhet i bäckenet efter graviditet

Smärtspiralen vid bäckensmärta

Träning för postpartumdepression

Sömnsvårigheter i relation till bäckensmärta

Läsarberättelse; förlossningsdepression

Previous

Next

2 Comments

  • Jag tror att min förlossningsdepression (som tack och lov inte blev jättedjup eller långvarig, men illa nog ändå) beror på smärtorna efter min sfinkterruptur och bristen på information efter den. Faktiskt helt övertygad om att så är fallet.

  • Samma här. Deprimerad pga förlossningen och dess skador. Bristen på info, vad hade hänt, varför. Bemötandet. Att jag fått finaste bebis kunde inte trolla bort den rädsla och ångest jag kände. Och alla barnmorskor som tassade runt mig på BB som inte ville/kunde bemöta mina frågor hjälpte föga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.