Stockholmare, ta chansen!

Stockholmare, ta chansen!

I måndags var jag med på ett dialogseminarium som Hälso-sjukvårdsförvaltningen i Stockholms Läns Landsting bjöd in till.

20161205_144945.jpg

Jag måste säga att jag som landstingsanställd blir typ lite hjärteglad över SLL-loggan pyntad med fina gravidmagar. (Ps hälso-sjukvårdsförvaltningen, vem får använda den?).

Det var ett gäng härliga kvinnor med på dialogseminasriumet, och vi använde oss av denna app: ”Möten SLL”

20161205_144728.jpg

Det fina i kråksången är att appen finns tillgänglig även för er som missade denna träff! Så, om du är boende i Stockholms läns landsting och har varit gravid/fött barn de senaste tre åren, eller är gravid nu kan du alltså komma med dina synpunkter ända fram tills årsskiftet.

Du gör så här:

  • Ladda ner appen ”Möten SLL”
  • Där du ska skriva in ”Eventkod” skriver du in ordet ”gravid”. Alltså utan citattecken.
  • Då ser du eventet så som det ser ut nedan – 5 dec Patientmedverkan framtidens mödrahälsovård

20161205_144750.jpg

  • Sedan väljer du under menyn och går in på den som heter ”Dialog”. Där kommer det en väldig massa frågor fram, och du kan sätta igång och svara och skriva fritextmeddelanden med dina synpunkter. De som ska läsa detta låter hälsa att du ska tänka ”typ som ett sms” i textmängd, alltså inga hela noveller.

 

screenshot_20161205-144612.png

På mötet var en gravid, flertalet förlossningsskadade och ett gäng ”bara vanliga” nyblivna mammor, men det som framgick med all önskvärd tydlighet var att eftervården måste styras upp. Kanske att det behövs ett lika uppstyrt eftervårdsprogram som det finns mödravårdsprogram under graviditeten. Och en tydlighet med vart kvinnor kan vända sig vid olika besvär.

Du som vill vara med och påverka, ta nu chansen! Frågorna handlar om allt från hur lätt det är att få kontakt med din barnmorska, till hur du upplevde vården som helhet under graviditet-förlossning-eftervård.

Eftersom de ansvariga gärna vill ha in feedback från ”alla möjliga” så får du alltså gärna ge feedback även om du tycker att din generella upplevelse var bra. Det är också en viktig feedback, och det som är bra ska ju lyftas fram!

Du har fram till årsskiftet på dig, så gör det bara!

 

Comments (3)

Hör kanske inte riktigt hit, men.. Jag jobbar som sjukgymnast inom primärvården i Skåne och har efter senaste förlossningen och all läsning i er blogg blivit mer och mer intresserad av kvinnohälsa. Inte så att jag vill bli specialist eller så men jag hade gärna jobbat lite mer mot kvinnohälsa än vad jag gör nu. Det finns heller inte någon här i närområdet som jobbar med detta så det känns som behövet finns.
Bör jag gå någon utbildning, auslultera någonstans? Något tips?
Hälsningar Madelene

Kan återkomma med ett tipsinlägg!

Det ser jag fram emot! Tack!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.