Intervju på Livskick och luciaantiklimax

För någon vecka sedan blev jag intervjuad av Johanna (som också är fysioterapeut och driver Återhämtningsbloggen) och är med och driver sidan Livskick. Här kan ni läsa intervjun med mig om ni inte får nog av mig alldeles som det är. Johannas blogg kan jag för övrigt rekommendera, en blogg fylld med inspiration och sunda livs- och träningsideal och kloka funderingr.

Idag är det måndag och av någon anledning hade vår förskola valt att fira Lucia idag. Jag kom hem från jobbet och dumpade av en väska hemma i hallen och blev i samma sekund uppringd av en stressad pedagog. ”Kommer ni komma till Luciafirandet? Kom med en gång i så fall, Wilfred har börjat blöda näsblod och det slutar inte blöda…!”

Wilfred är ett näsblodsbarn, han får spontana näsblod efter varje förkylning i princip. Det kommer ofta mycket och det ser rätt obehagligt ut. Första gångerna blev vi rejält uppstressade, men vi har väl liksom vant oss. Men idag kom vi till förskolan till ett regelrätt blodbad. Barngruppen var samlad och uppklädd, alla föräldrarna samlades i hallen och stod och väntade och vi fick smyga in till Wilfred som satt i en blodpöl tillsammans med en pedagog i ett avsides rum. Pedagogen stressade iväg för att dra igång Luciafirandet, och avlägset hörde vi de andra barnen sjunga medan vi försökte få stopp på blodet.

Vi missade småbarnens Luciafirande helt, men hann vara med på Wollmars Luciatåg i alla fall. Det var fint, men Wilfred hängde runt halsen på Joseph som en liten apunge och gnällde att han ville gå hem. En stämnningssänkare, så att säga. Men sen fick alla barnen saft och pepparkakor, och då piggade han på sig.

Och resten av kvällen blev rätt lugn. När jag drog till gymmet drog stora PMS-vågen in och i vanlig ordning känner jag mig värdelös, ful och dålig på alla sätt. Blev tvungen att avfölja ett gäng personer på instagram i och med att jag helt plötsligt kände att min PMS-ångest fick en ton av kroppsångest. Och det var rätt länge sen. Men jag har uppenbarligen fått en överdos av muskulösa kvinnliga träningskroppar, så pass att de tränger sig in i min månatliga ångest. Avfölj! Avklädda sexpacksmagar åt dem som blir inspirerad av det, men avstånd när det triggar ohälsa.

Ja, det var någonslags sammelsuriummåndagsrapport från Fernandofronten. Har du haft en bra måndag?

 

 

 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.