Julgranar av tårtpapper – Pysselbolaget

Julgranar av tårtpapper – Pysselbolaget

jul-hos-bakingbabies-gast

Här kommer ännu ett gästbloggsinlägg där Karin och Freja från Pysselbolaget delar med sig av ett enkelt och fint julpyssel. Pysselbolaget är en blogg med pyssel för vuxna och barn. I Pysselbolagets egen beskrivning av sig själva står denna härliga mening ”Det är i samarbetet och skapandet mellan liten och stor som magin finns, inte i sakerna vi gör.” Detta tilltalar oss väldigt, i och med att våra barn kanske ännu inte är de som älskar pyssel och finmotoriskt skapande mest av alla. Men visst älskar de att göra saker tillsammans med oss vuxna!

Söta julgranar av tårtpapper

pysselbolaget

Hej, vi heter Karin och Freja och vi finns på bloggen Pysselbolaget.se. Vi visar enkla roliga pyssel för barn och vuxna som inte kräver allt för mycket kunskap, utrustning eller tid. Idag gör vi söta granar av tårtpapper och glitterlim, ett pyssel som passar pysselfantaster av alla åldrar. Häng med!

pysselbolaget-2

Ni behöver tårtpapper, sax, toarullar, glitterlim, lim, hobbyfärg och pensel.

 

Tårtpapper brukar vara lätta att få tag i, våra kommer från vår lokala lilla mataffär. Börja med att vika pappret på mitten. Vik ut det igen och klipp upp den vikta linjen till mitten.

pysselbolaget-4pysselbolaget-3

Nu är det dags att sätta familjens konstnärer och glitterälskare i arbete. Jag vet att alla inte är så förtjusta i glitter, det har en förmåga att sprida sig överallt i huset. Vi har till och med haft glitter i maten. Glitterlim har den fördelen att limmet håller glittret på plats. Det gillar vi.

 

Dekorera ena halvan av tårtpappret och låt det torka, gärna över natten.

pysselbolaget-5

Måla toarullen med hobbyfärg. Vi använder hobbyfärg eftersom vattenfärger inte fäster på den obehandlade pappersrullen. Har ni inte hobbyfärg kan ni klä rullen med ritpapper och måla på det med valfri färg. Vill ni ha en högre toarulle går det bra att klistra ihop två rullar.

När glitterlimmet har torkat är det dags att sätta ihop granarna. Vik in den omålade delen av tårtpappret under den målade och limma ihop till en kon. Sätt också lite lim högst upp på toarullen och tryck sedan fast tårtpapperskonen.

pysselbolaget-6

Våra granar är klara och kommer att passa fint på julbordet. De har fått olika färger på stammarna och en del har till och med fått ögon!

pysselbolaget-7

 

Hoppas att ni också vill göra tårtpappersgranar. Kom gärna och hälsa på oss på pysselbolaget.se. Här finns fler stora och små pysselprojekt för stora och små pysslare. Välkomna!

pysselbolaget-8

Tusen tack Karin och Freja! 

Related Posts

Comments (4)

Blev våra ”vackra” granar dissade från att visas?

Var en skrattgråtande smiley efteråt, men den försvann haha!

Så himla fint och mysigt pyssel!

[…] ett pyssel som passar pysselfantaster av alla åldrar; söta granar av tårtpapper och glitterlim. Klicka in hos dem för hela beskrivningen.Share […]

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.