Kärleksbonanza med musikhjälpen

Förra veckan och i helgen pågick Musikhjälpen, det årliga happening som P3 anordnar för att samla in medel till angelägna insatser – i år med temat ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Jag brukar uppskatta grejen och skänka någon slant, men i år blev jag mer känslomässigt engagerad än någonsin. Såhär var det:

En tjej, Emma Blixt, startade en facebookgrupp med namnet ”RehabtruppenMusikhjälpen 2016” och bjöd in alla fysioterapeuter hon kände. Sen bjöd folk in sina respektive fysioterapeutvänner, och sedan utökades gruppen efterhand med inbjudningar till arbetsterapeuter, dietister, kiropraktorer, läkare, sjuksköterskor med flera.

Under veckan kom folk med glada tillrop när de swishat iväg en slant, och stämningen i gruppen var otorligt god. I fredags märkte vi att vi kom upp på topplistan av Musikhjälpens ”bössor”, och lagom till helgen var vi på andraplats. På toppplaceringen var bössan/gruppen ”Med kärlek från Hofors”. Det utvecklades till en skojig tävling. Rehabtruppen ville vinna!

Hela tiden med fortsatt underbar stämning. Någon skrev i Facebookgruppen att hen var ensamstående och föräldraledig förälder och att den summan hen kunde skänka var lägre än lägstabeloppet för att swisha, och flera svarade ”spara du dina pengar, jag jobbar heltid och har inga barn, jag skickar iväg 50 kronor för dig med”. Under flera dagar har jag gråtit när jag läst fina och kärleksfulla saker från gruppen. Kärleken att vilja skänka pengar, mycket pengar. Och kärleken mellan alla olika professionella och professioner inom ”Rehabtruppen”. Och den kärleksfullt gnabbande stämningen med konkurrenten, ”Med kärlek från Hofors”.

Folk konstaterade att vi, landets sämst avlönade akademiker, var bland de mest generösa. Samtidigt kom rapporterna från folk som var med i både Rehabtruppen och i Hoforsgruppen, att konkurrenterna hade samlat ihop närmare 40 000 kronor i pant!

Musikhjälpen avslutades med att Hoforsgruppen gick in som ”segrare” (barnen i krig är ju de som totalt sett vinner på allas vår tävlingsinstinkt den här gången…) och att flera från Hoforsgruppen sedan gick in och skänkt i Rehabtruppens bössa för att få oss över miljongränsen.

Hoforsgruppen bestod av 5544 givare som tillsammans gav 1237560 kronor och Rehabtruppen bestod av det dubbla antalet (10441) givare (som då med en sista liten hjälp) gav 1 002901 kronor. Sedan kommer en massa andra fantastiska insamlingar också, såklart!

Jag tror att det är svårt att återberätta så att ni helt förstår, men det här har verkligen varit en fantastiskt upplevelse. Jag har typ aldrig varit så uppfylld av mina medmänniskors och kollegors kärlek till omvärlden som just nu. Otroligt härligt att gå in i julveckan med den känslan i kroppen.

Imorse frågade Wollmar var jag grät för, och då fick jag berätta hela historien om barn som inte kan gå i skolan, om barn i krig och snälla människor som bestämt sig för att göra något gott för dem. Jag vet inte ens om han förstod hälften av vad jag sa eftersom jag snörvlade så.

Jag är otroligt glad och tacksam över att få varit med om detta.

Jul- och medmänsklighetskärlek till er!

Comments (1)

Åh, jag var med och skramlade till psykologgruppen! Vi hamnade ju på en lite mer blygsam 7:eplats. Men jag håller med, så härligt att se hur engagemanget växer dag för dag, och hur tävlingsinstinkten får pengarna att rulla in, till glädje för alla förstås!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.