En tidig julklapp

En tidig julklapp

Idag blev en rolig sak färdig och bestämd!

En grej som jag varit suuuupersugen att berätta för er om!

Kommer ni ihåg att jag var på SKL (Sveriges kommuner och landsting) och pratade i Oktober? Det var en workshop för landets ”Experter och ledningspersoner” under den nationella satsningen på förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa. Jag fick inleda den dagen med att prata om patientperspektiv. (Inlägg om nationella satsningen här, om inspiration för vad jag skulle prata om här, och om dagen som sådan här. )

Regeringen och SKL har slutit en överenskommelse om satsningar för att förbättra förlossningsvården och kvinnors hälsa generellt. Målsättningen är att under perioden 2015 – 2019 uppnå en mer tillgänglig, säker, kunskapsbaserad och jämlik vård inom förlossningssjukvården, primärvården och annan hälso- och sjukvård som bidrar till att främja kvinnors hälsa.

Länk till SKL om satsningen

För några veckor sedan fick jag frågan om jag ville hänga med SKL på en turné och idag blev det okejat från både arbetsgivaren och SKL.

Det ska vara  5 regionala workshop kring förbättringsområden inom förlossningsvård och kvinnors hälsa. Jag ska med och prata om patientperspektiv igen, både utifrån mina egna upplevelser, men också som vårdkunnig patientrepresentant. Jag ska också ansvara för gruppsamtal om  att öka patienters medverkan och inflytande. Workshopen kommer vara i Malmö, Stockholm, Umeå, Göteborg och Linköping.

Jag är så himla glad!! Just att det liksom blev spikat och färdigt idag, det tar jag som en tidig julklapp!

Kväll dan före dopparedan!

Nu ska vi strax lägga barnen och sen bara ta en stillsam kväll i soffan. Joseph bakar vörtbröd inför imorgon, och innan vi drar iväg på julfirandet ska vi också baka ett Nutella Star Bread att ta med. Vi ska också äta vår hemgjorda ost och utlovar naturligtvis en recension! God kväll, så hörs vi!

 

 

 

 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.