Vem är du?

Vem är du?

Jag är på jobbet nu i mellandagarna och Joseph är hemma och råddar barnen, måltidsservice, packning och allt annat. Alltså lite kort om tid för bloggande, med tanke på att helgen gick åt till firanden…. =)

Vi kan väl passa på att prata lite om er?

Vem är du?

Hur gammal är du, var bor du? Har du barn? Vad gör du på dagarna? Vad är du ifrån?

Om oss:

  • Mia, 30 år, bor på Södermalm. Två barn, jobbar som fysioterapeut och är från Stockholmsförorten Tullinge från början.
  • Joseph, 33 år, bor på Södermalm. Har samma två barn, jobbar som interninspektör på läkemedelsföretag och är uppvuxen på Öckerö och Sri Lanka.

Berätta något om dig själv!

Och en bonusfråga – hur hittade du hit?

Mellandagskramar!

 

 

Comments (43)

Jag är 28 år och jobbar som handläggare. Har en bebis som är under året och ett brinnande intresse för styrketräning och löpning vilket nog var det som fick mig att hitta hit. Tipsar numera alla preggos och post-preggos jag känner om bloggen eftersom jag tycker den är bästa källan till information i sitt slag <3

Jag är 28 år och har två barn varav det ena är en bebis som jag är mammaledig med. När jag inte är mammaledig jobbar jag som tandläkare.

Jag hittade er via Kitty jutbring och kände mig direkt hemma eftersom jag är intresserad av träning och matlagning. Med stigande ålder har mitt intresse för kvinnohälsa och feminism ökat och där är ni en sån fantastisk resurs!

Jag är 33 år och har en 11 månaders som är hemma med sin pappa om dagarna. I februari är det min tur att vara hemma på nytt (arbetar som medicinsk sekreterare på röntgen). Jag hittade hit när jag var gravid via en kommentar som Mia skrivit hos Cicci Wallin.

Jag är 20 år, har inga barn och bor i Mjölby Östergötland. Pluggar kemisk biologi på universitetet.

Jag fyller 34 imorgon, har ett barn på 7 månader. Hittade hit via Kitty Jutbring och är otroligt tacksam för det! Drabbades av sfinkterruptur när jag födde. Jag kommer från Halmstad men bor i Gävle, och jag jobbar med forskning och utveckling på ett pappersbruk när jag inte är föräldraledig.

Hej!
Jag heter Edvina och bor i Kolbäck.
Om två veckor fyller jag 24, ytterligare två veckor efter det fyller mitt första och enda barn 1 år! Vi har precis flyttat ut till ett litet hus på landet och ser fram emot att möta våren här. Jag pluggar kommunikation och språk på högskolan. Jag minns inte riktigt hur jag hittade hit men mest troligt så googlade jag något om kejsarsnitt, kanske hur/när man får börja träna efteråt. Er blogg har hjälpt mig något enormt att ”komma över” och acceptera att min förlossning blev som den blev och inte som jag tänkt mig. Tack för det! <3

Hej!
Jag heter Matilda, är 29 år och bor i Göteborg. Jag har en dotter som är åtta månader. Jag hittade hit under graviditeten, via Kitty Jutbring eller Hej hej vardag.

Jag är 31 år och har en son på 4 månader. Bor i Göteborg och arbetar som fysioterapeut på SU inom palliativ vård (du gick tydligen i samma klass som en av mina kollegor). Hittade hit efter att några mammor hade snackat om amningsreumatism vilket jag tyckte lät som en konstig diagnos. Googlade på detta och hamnade då här vilket jag är glad för. Har lärt mig så mycket om bäckenbotten och annat som rör kvinnors hälsa (som borde ingå i utbildningen till fysioterapeut). Rekommenderar därför typ alla jag känner att läsa din blogg inklusive en av lärarna från utbildningen på GU som jag sprang på för ett tag sedan.

Haha, mitt mest hatade inlägg! Har nog inte skrivit något som fått så mycket mothugg som just det! Kul att du hittade hit!

Har läst det inlägget och fattar inte varför någon skulle bli upprörd av det? Förutom PT:n som ställde diagnosen då?

Jag är 29 år, bor i en mellanstor stad i mellersta Norrland. Arbetar som psykolog inom psykiatrin, men är just nu föräldraledig med mitt första barn som nu är 7 månader. Började läsa er blogg under graviditeten. Kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade hit, kan ha varit en länk från Kitty Jutbring liksom nån ovan men är inte säker. Har i alla falllärt mig MASSOR, och tipsar alltid när jag får chansen. Alla andra tipsar ju om MammaMage-appen och jag tycker att det är bra om folk tar del av något mer!

Jag är 35 år och bor strax söder om söder i Stockholm. Har tre barn och är hemma med halvårsbarnet för närvarande. Hittade hit via förlossningspodden/bloggen. Jag har lärt mig massor om kvinnokroppen generellt och om min egen kropp mer specifikt. Jag har också insett att jag nog har/har haft mer besvär relaterade till förlossning/graviditeter än vad jag tidigare reflekterat över. Tog mig i kragen och bokade in en sen efterkontroll tack vare er och ska träffa barnmorskan idag. Tack!

Men BRA!! Hur gick det?

Det gick fint! Träffade en jättetrevlig barnmorska. Hon förklarade och visade att det jag tyckte såg konstigt ut nog inte var så jättekonstigt ändå, vilket känns jätteskönt. Fick bra tips på knipövningar (som annars är mitt konstanta dåliga samvete), diskutera preventivmedel, ta bortglömt cellprov samt blev peppad att kontakta vårdcentralen för min svanskota som bråkar sedan första förlossningen. Bara att få sitta med någon och prata om allt sådant här en stund är ju faktiskt rätt fantastiskt.

Skönt att höra!

Jag är 29 år, bor i en liten stad i mellansverige. Har två flickor 3,5 år resp 2 månader gamla. Arbetar som fysioterapeut i primärvård när jag inte är föräldraledig. Mitt intresse för kvinnokroppen (ffa i samband med graviditet) och feminism kom med mitt första barn. Er blogg hittade jag via Facebook där en vän delat er kurs om kvinnokroppen vid graviditet. Jag uppskattar verkligen er blogg då den ger mycket ny och viktig information för mig i mitt arbete. Stort plus med referenserna!! Har kört mammamageappen innan jag hittade bloggen och tycker det är bra med delvis olika information. Jag anser att det är uruselt att man genomgår en fysioterapeututbildning utan att någon tar upp fenomenet bäckensmärta och vad som händer i kroppen vid graviditet.

Gillar också hur ni resonerar er fram och är pedagogiska!

Tack!

Jag fyller trettio 2017! Uppväxt på Ekerö och flyttade tillbaka efter att de första barnen kom. Doktorerar i redovisning och snart kommer vår efterlängtade fyra <3
Hittade hit då trean var några månader, så antagligen googlade jag på typ träning efter graviditet. Har lärt mig otroligt mycket från bloggen och tipsar om er väldigt ofta! 🙂

Jag är 38 år och bor på Södermalm, Stockholm. Alla vägar bär till Rom, typ, det var så jag hittade hit. Googling och bloggläsning om graviditet, förlossningsskador, kejsarsnitt, träning osv har många gånger slutat med att jag läst er blogg och så fastnade jag. Två döttrar, 2,5 år resp 3 veckor. En vaginal förlossning, ett planerat kejsarsnitt och en sfinkterruptur i bagaget. Forskningschef inom telecom, feminist och allmänt bångstyrig. Älskar marklyft.

27 år, nu föräldraledig med mitt första barn som är 5 veckor. Hittade hit under graviditeten, troligtvis googlat mig hit. Intresserad av träning och crossfit i synnerhet. Efter problem med ryggsmärta vet jag vikten av styrka i hela bålen, inklusive bäckenbotten. Gillar bloggen för att du är så kunnig inom området. Fortsätt så!

Snart 32 år, bor i kranskommun till Stockholm. Är föräldraledig med första barnet som snart är 7 månader. Jobbar till vardags på förbundsnivå med idrott.

Hittade hit efter tips från en kompis då jag behövde tips på hur jag skulle ta hand om mig efter skada vid förlossningen. Tipsar så många jag kan om bloggen i gengäld som tack för den ovärderlig hjälp jag fått.

30-årig sjukgymnast som jobbar inom primärvården. Har två barn som är födda 2012 och 2016. Läser parallellt med föräldrarledighet och arbete en master i medicinsk vetenskap med sikte på att doktorera efter det. Gillar att lära mig saker och hittade hit via Google efter förlossningen i år.
Älskar er blogg och allt den ger!

32 år, bor utanför Göteborg, som väntar och verkligen väntar nu (BF + 9) på första barnet. Jobbar annars som sjuksköterska. Fick tipset på bloggen i somras av en kompis (Elvira) som tyckte att den skulle passa mig, ”en gravid ssk som gillar träning”. Och så rätt hon hade! Jag har lärt mig så mycket om min kropp! Tusen tack för välskrivna och faktariktiga inlägg.

32-årig ekonom i Södertälje, gift med en fiskhandlare och mamma till två vildingar och en trea på väg. Hittade hit förra hösten via kommentar från Mia på nån annan blogg. Känner att vi borde hänga pga lika gamla barn (brorsor här också), relation till Sri Lanka (maken adopterad) samt förtjusta i att fixa fest med gott att äta precis som ni. Känner mig som en stalker.

Klart vi borde ses! En dejt på Torekällberget eller något i vår?

Men jaa! Vi ses på andra sidan vab-dimman framåt april-maj.

33 år bor i Upplands Väsby, en son på 15 månader. Jobbar som Gatuingenjör på kommun. Jag hittade hit när jag googlade på bäckenbotten och att knipa o sånt några månader efter förlossningen av min son. Gillar hur du skriver o förklarar så att en person utan vårderfarenhet kan förstå! Stort tack för en fantastisk blogg!

Trettio, 1 barn, börjar snart jobba. Civilingenjör och började läsa er blogg innan barnet var fött (via hejhejvardag) så har faktiskt en bild på snippan innan. Föreslog också för min bm om hon inte skulle kolla hur det såg ut innan förlossningen så hon visste när det var dags för efterkontrollen, hon var inte intresserad…

Hej!
Är drygt 30, mamma till 2 (snart 3!) och läkare på vårdcentral. Hittade hit i somras i samband med googlingar på ”gravidträning”. När jag sedan hittade en massa annan intressant läsning om fysioterapi, förlossningsskador mm blev BakingBabies ett av mina givna besök på den dagliga bloggrundan. Insett hur lite vi lär oss på läkarutbildningen om just kroppen, fysioterapi och kvinnohälsa. Lärt mig jättemkt och även fått större förståelse för hur fysioterapi fungerar och hur den ska fungera när behandlaren är rätt. Uppskattar även de mer personliga inläggen om familjeliv, sex och samlevnad och livet. Ni gör ett himla bra jobb – vill tacka för att jag får ta del av er kunskap och att ni tar er tid att dela med er av den!

Kram!

Nybliven 41 åring här. Bor i Uppsala, jobbar med miljöfrågor. Hittade hit (tror jag) via Kittys blogg där jag ställde en fråga i en kommentar, och fick svar från dig. Har två barn, 3,5-åring och ettåring. Har ett stort intresse för kvinnohälsa och vård efter graviditet/förlossning pga egna dåliga erfarenheter. En bäckenbottenbedövning orsakade nervskada med nästan två års oförklarad smärtproblematik. Ojoj så jag försökte få hjälp och förklaring till min smärta. Så mkt nonchalans från läkare inom primärvård, så mkt okunskap från flera fysioterapeuter. Inte förra jag pga stor förlossningsrädsla inför tvåan fick träffa en förlossningsläkare fick jag förklaring och bekräftelse. Helt seriöst ett av de bästa ögonblicken i mitt liv. Att bli tagen på allvar, få bekräftelse och förklaring. Stort.
Har lärt mig så mkt från er blogg. Kunskap jag inte hittat någon annanstans (och tro mig, har googlat hundratals timmar. Oförklarade smärtan resulterade i det…) Jag blir både ledsen, arg och bedrövad att det är så svårt att hitta kunskap som du delar med dig av. Vi är så många som mår så mycket bättre när vi vet hur kroppen funkar, och varför. Och vad man kan göra åt det. Därför tipsar jag om dig i alla sammanhang jag kan. Tack för en viktig blogg!!

Hej! Jag är 31 år och jobbar som fysioterapeut inom neurologiskrehabilitering. Har en 19 månaders son och hittade hit när jag läste förlossningsberättelser som besatt sista veckorna som gravid. Var helt övertygad om att jag skulle få en förlossningsskada, det fick jag inte men intresset för kvinnosjukvård, förlossningar och ert familjeliv består 🙂

Hej!

32-årig sjuksköterska som bor utanför Göteborg! Har två barn, en fyraåring och en på åtta månader. Hittade hit ngn gång efter första barnet via någon annan blogg

33 år, två barn som är 1,5 resp 4,5 år gamla. Bor i Göteborg och jobbar med miljöfrågor i en ideell organisation. Hittade er på en googling efter något av alla saker man googlar som föräldraledig och intresserad av varför i helskotta kroppen gör si eller så efter en graviditet. Mest troligast något om kejsarsnitt och träning men det var ett tag sedan så minns inte.

30 år, bor i Grebbestad. 2 barn som lyckades få samma födelsedag med 2 år emellan. Nu är jag föräldraledig. Utbildad hudterapeut och friskvårdsmassör och är väldigt sugen på att utveckla mig just inom kvinnohälsa. Vilken väg att gå och hur klurar jag fortfarande på. Det fattas resurser på de små orterna vid kvinnorelaterade besvär i samband med efter förlossning har jag tyvärr upptäckt. Så intresset för att nå denna målgrupp började redan gro efter första barnet.
Hittade er blogg första gången via forumet bärsjalar på facebook då de hänvisade till ett inlägg där Mia skrev om ergonomi och att bära. Minns att jag tänkte att den här sidan ska jag komma ihåg. Men tappade det ändå. Men nästa gång jag trilla in var när jag sökte om bäckenbotten och fick fram ett inlägg om överspänd bäckenbotten. Mitt i prick och precis vad jag letade efter utan att jag visste om det. Därefter blev jag hooked och minns sidan 😉 referara ofta hit och tipsar andra!

Hehe mina är födda på kvällen 6/3 och morgonen 7/3, med 2 års emellan. Vad är oddsen att man lyckas pricka så rätt liksom? 🙂

Oj, bra prickat!

Haha ja lite spännande det där. Vi prickade 19e maj.
”Grattis på födelsedagen hjärtat! …Mamma ska bara åka till bb”

Att vilja lyssna och fråga om kvinnohälsa-relaterade frågor är nog en bra början! Kul att du är inne på ”ämnet”, vi alla behövs!

Snart 26 år, bor i Borås med min pojkvän. Vi har inga barn men hoppas att det blir några efter jag pluggat klart till Byggingenjör.
Förutom plugg är det bla dans, nära och kära som gäller och min lilla blogg som jag skriver i ibland.
http://filurerier.blogg.se

Jag hittade hit via HejHejVardag…. Hon länkade hit och jag fastande. Kvinnohälsa är viktigt och pratade om alldeles för lite… Och jag har mer koll är de flesta av mina kompisar… Tyvärr.
Du gör ett bra jobb Mia! 🙂

Katarina Svensson Flood

Hallå!
Katarina, 26 år, bor i Falun och jobbar som barnmorska på en barnmorskemottagning.
Har hittat hit via Instagram (dottsandspotts är jag, har diskuterat lite under något inlägg.) och läst din blogg några gånger. Håller med om mycket av det du skriver om, får nya tankeställare och inspiration till mitt jobb.

Hejhej! Jag älskar och högaktar barnmorskor, bara då du vet!

Hej!

Sara heter jag, hittade hit via instagram då min man tipsade om ert konto (han är fd kollega med Joseph) .
Är genuint intresserad av kvinnohälsa och flrlossningsvård. Har erfarenhet hur man behandlas som födande kvinna i Stockholms län (även om man på papperet har lätta och komplikationsfria förlossningar blir man behandlad som skit). Gillar inläggen med bäckenbottentema då jag som 40+ med tre graviditeter på 6 år har en som lämnar lite att önska så att säga.

Paulina, 30 och mamma till en snart 3-åring. Bor i Stockholm och har bott här större delen av livet, men även varit en sväng i en liten by i Jämtland och en liten ort i Östergötland några år. Arbetar som forskningsassistent på SU och som beteendevetare i egen firma där jag bl.a gör webbutbildningar, föreläser och har en sajt om barns utveckling och föräldraskap som lanseras i början av 2017. Minns inte riktigt hur jag hittade hit..kan ha varit genom Influencers of Sweden, och så tycker jag det du skriver är intressant och att mycket är bra att känna till. Har lärt mig mycket här och fått stöd genom dina texter i saker man kanske inte pratar med andra så mycket om.

Hej!
35-åring från Stockholm. Två barn, 8 o 6 detta år, samt make, radhus o Volvo 🙂
Hamnade här via Kitty. Gillar att nörda ner mig i frågor och har i efterhand försåttt att min ”medelsvåra sugklocka med blottad men ej brusten sfinktermuskel” var en promenad i parken jämförelsevis.
Jobbar med arbetsrätt på ett fackförbund och älskar bakning och resor.
Tycker allra mest om inläggen kring bakning o det (o)glamorösa vardagslivet. Ni skriver bra, tydligt, roligt och inspirerande. Tack!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.