Nyhet!

Vi driver ju den här bloggen på vår fritid och har därför under en längre period haft en ”Tip Jar” där läsare kunnat ge en donation via Paypal. Det har fungerat rätt bra, men många har efterfrågat Swish! Och nu har vi fixat detta!

Vi kommer alltså övergå till att då och då tipsa om detta:

Swishdonation
Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden ovan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa.
Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!

Det innebär också att jag har börjar fundera på sätt att faktiskt ta betalt för mitt arbete. I dagsläget sitter jag i timmar varje vecka och svarar på mejl för att hjälpa läsare, googlare och följare med olika saker. Det är visserligen roligt, men inte hållbart. Jag MÅSTE sluta jobba gratis.

Vill ni hjälpa mig att spåna kring detta? Hur skulle ni tänka kring att betala en avgift för rådgivning via mejl?

Comments (23)

Du kanske skulle kunna ha att man får tillgång till sidan som betalande kund…ett månadsabonnemang eller liknande?
Jag skulle absolut kunna tänka mig att ha ett sådant abonnemang

Åh Mia! Det är klart du ska ta betalt!! Jag imponeras av ditt flöde på viktig information som du sprider men du ska inte göra det gratis. Så skäms inte för att börja ta betalt.

Kram Jaana

Ja, klart att du ska ha betalt! Speciellt när du ger personliga råd via mail. Jag fick hjälp av dig via mail för några år sen, svar och råd som var betydligt bättre än de jag fick hos primärvården där jag bor, och det hade absolut varit värt att betala en slant för!

Så klart ska du ta betalt! Jag sprider din blogg till alla kvinnor jag träffar och pratar om underliv med mm Kan inte mycket om hur man kan ta betalt men kanske någonform av medlemskap? Eller att man kan läsa en bit av ett inlägg gratis och betala en avgift för att läsa vidare?
Ikväll blir det i allafall en swish från mig – en så tacksam läsare ❤️

Absolut skall du ta betalt för allt arbete! ❤

Hej! Jag tycker att bloggen/du är fantastisk och att du bör kunna få betalt på olika sätt. Själv undrar jag om jag skulle kunna ”använda” dig som mentor och betala dig för rådgivning/mentorskap per timme? Jag arbetar som personlig tränare med vidareutbildning i träning för mammor och gravida. Min största målgrupp är mammor. Jag upplever mig ganska ensam i detta arbete ibland och skulle behöva någon kompetent på området att diskutera med ibland. Hör gärna av dig om det låter intressant. Med vänlig hälsning Emma Nordelv

Hej!
Det är en så viktig kunskap du/ni sprider. Jag tipsar alla blivande och nyblivna föräldrar jag känner om bloggen. Efter min förlossningsskada har jag fått otroligt mycket bra kunskap från bloggen som jag inte hittat någon annan stans. Tack♥️ Blir en swish från mig med.

Glömde svara på frågan 🙂 skulle verkligen betala för rådgivning via mail tex.

Jag vet flera barnmorskor som tipsar om dig, både i jkpg och Gbg så klart du ska ta betalt! Kanske söka pengar från nån fond för forskning i kvinnohälsa? Eller som många säger- ta betalt för rådgivning!
/Anna

Ja, eller så finns det ju bidrag som Region Stockholm (fd SLL) delar ut.

Självklart ska du ta betalt för ditt jobb!
Och jag har en hel del nyblivna och soon to be mammor och pappor som jag tänker fortsätta att dela bloggen till.
Har ju inga barn själv än men älskar att läsa på och är väldigt fascinerad av ämnet. Forskarkalendern var sååå bra i år!
Och älskar verkligen bloggen.

Du borde ju kunna ta betalt för att du hjälper folk via mejl. Kanske starta eget och även hjälpa via Skype eller liknande? Kanske en super-influencer? Som tar upp bland de viktigaste frågorna i världen?
Tror det hade varit grymt ❤️

Klockrent för dig att skaffa patrons tycker jag det låter som! Då kan man bidra med allt från typ några kronor i månaden och uppåt… Sen kan du använda det på olika sätt om du vill, kanske det är de som är patrons som får ”fri rådgivning”…? Läs på patreons.com för olika guider! Kanske det i kombination med swish-kontot för de som tycker det är lättare och vill göra en engångsöverföring. Lycka till! Du gör ett grymt jobb!

Jag anser verkligen att du ska ha betalt för den kunskap du förmedlar. Avlönat arbete liksom självklart. Och jag skulle känna mig betydligt mer bekväm att ha gjort rätt för mig för alla mina frågor o funderingar som jag får svar av dig, och jag vet att jag kommer vilja rådgöra fler ggr.

Jag tycker också att du självklart ska kunna ta betalt, samtidigt som jag också tycker det är sjukt viktigt att den här typen av information, som är så himla bra för individuella kvinnor, sprids och finns tillgänglig. Den medvetandegör och frigör.
Därför skulle jag tycka det var synd om det var bakom en betalvägg. Är det en tjänst du vill sälja eller din kompetens, om du förstår vad jag menar? Tjänsten bakingbabies.se med artiklar eller Mia skicklig sjukgymnast med inriktning kvinnohälsa?

De som frågar dig i sin professionella roll ska självklart betala. Som PTn ovan, det är ju guld att ha någon som du. Eller barnmorskor eller andra sjukgymnaster som du föreläser för eller hjälper med information.

Alternativa lösningar för vanligt folk så att säga, som jag tänker mig behåller din användarbas samtidigt som den ger dig ersättning för ditt arbete, är som andra föreslagit, ett patronsystem där de som är patroner får något extra, t ex utökad information med källhänvisningar t ex. Andra alternativ är att man t ex låser sökfunktionen och låter betalande användare ha tillgång till den, Google har en variant på detta för sin företagsmail. Eller att de som betalar får tillgång till artiklar på en gång, medan andra får vänta. Det finns nischade tidningar som kör på detta. Ja, eller någon annan liknande lösning där grunden av information är kvar men man betalar för grädde på moset liksom!

Jag vill att allt material ska vara gratis och kunna stötas, blötas, diskuteras, användas. Blir väldigt stressad av patreon-tänket, att behöva skapa ÄNNU mer innehåll för att ge värde för pengarna. Men däremot känner jag att jag tappat gnistan för att sitta i timmar med mejlkonversationer som en annan gratis fråge/rådgivningstjänst. Att vill man ha personliga råd utifrån sin egen individuella historia så kommer det behöva kosta något. För att både min tid och min kompetens är värd det. Jag måste bara hitta ett sätt att våga säga ifrån och inte bara tänka ”äh men det här mejlet också..”

Att ha patrons MÅSTE väl inte innebära att du ska göra extramaterial…? Eller har jag fattat fel? Sätt din egen betydelse i det! Hitta det som funkar för dig. Du kanske kan tänka det som kollekt/crowfunding? ”Ni som tycker att det här arbetet behövs och vill stötta…” tror du kommer långt på det! 🙂 Sen kan du använda det på annat sätt längre fram om du vill, om du skulle komma på någon form av ”bonus” för patrons.

OK! Då klarnar det lite vad du vill och var skon klämmer.
Man kan ju tänka sig att ta saker stegvis, det har du säkert själv tänkt på också. Pateronsystemet kanske inte är något för dig, eller så behöver det mogna fram ett system som funkar för dig. Vill dock understryka att det ytterligare innehållet kan vara vad som helst! En broderingskonstnär jag följer gör videor av sitt arbete för sina patreons. Det ger en inblick, men är kanske inte så mycket mer innehålls-innehåll liksom.

Jag fortsätter kommentera, för jag tycker det är viktigt att vi kvinnor klarar av att ta betalt och kräva betalt utan att känna oss dåliga. Ledsen om jag kanske slår in öppna dörrar!

Jag vet att jag läst i vissa kommentarer när folk vill ha specifika tips, att du svarar att du t ex behåller träningsprogram för dina patienter. Det kanske inte är vad folk vill höra, men det är ingen som har sagt något om det. Det är jobbigt att säga, jag vet, men det är också något folk respekterar. Jag tänker mig att det är samma sak med mailkonversationer. För att förekomma visst obehag, kan du ha en disclaimer nånstans? (kanske redan finns?)
Där kan du skriva vad som gäller: ”allt material på siten är öppen, jag svarar jättegärna på kommentarer mm men om du vill ha råd och tips utifrån din specifika situation så behöver jag ta betalt för att få detta att gå runt. Kontakta mig gärna för föreläsningar. F-skatt innehas.” Den sista meningen om F-skatt visar att du tar betalt, utan att du behöver skriva det i klartext =) och då tycker jag också att du, i mån av tid, ska fundera på att starta ett bolag om du inte redan har det! (jag har kört eget, maila mig om du vill bolla!)

Det vore jättesynd om den tappade gnistan vad gäller mailrådgivning skulle spilla över på det andra viktiga arbete du gör. Du är viktig och gör skillnad, var mån om dig själv <3

Tack för bra input. Alltså även små videos kräver SJUKT mycket arbete. Det ”massera ditt kejsarsnittsärr-klippet” som vi gjorde häromveckan, det är två minuter långt men tog typ 4 timmar totalt med förberedelse, planering, film, klippning etc.

Men – jag mejlar dig!

Swishar! Min spontana tanke är att det vore synd att ”låsa in” all den kunskap du förmedlar ffa via bloggen. Via den förändrar du samhället på många olika nivåer och du gör en ENORM feministisk gärning. Med det sagt ska du såklart tjäna stålar. Prioritera lite kanske, om rådgivning på mail tar mycket tid så ta betalt för den. Se till att bloggen leder till uppdrag du kan ta betalt för, föreläsningar, utbildningar, fler böcker etc etc.

Det vore synd om informationsspridningen skulle minska bakom en betalvägg/prenumeration.
Kan ni inte liksom andra som bloggar samarbeta med olika företag för att få in pengar? Ta in reklam osv. Tänker på tex underbaraclara som tidigare fått pris för ”årets tidsskrift”. Reklamen där är inte störande.

Alltså vi kommer alltid låta innehållet på bloggen vara gratis, det är inget snack om den saken. Jag brinner för folkbildning och vill att det jag skriver ska kunna nå ut. Vi har sannerligen försökt få in samarbeten med företag, men är också lite kinkiga. Dels vill vi inte ha skräp-samarbeten om helt orelevanta saker. Och de som är relevanta vill inte betala för sig, oftast. Och för de stora företagen som faktiskt betalar bra för samarbeten tror jag att vi verkar som en lite för obskyr blogg. Fast vi försöker förklara att vi nog ändå har typ samma målgrupp som random annan blogg med främst kvinnor 24-45 som läsare… =) Det är liksom inga skumma personer som läser här, ju, bara för att vi ibland skriver om annorlunda saker än andra.

Det verkar besvärligt att ni ska sitta och ragga företag. Det finns väl förmedlingar som gör sånt? Som kan sälja in er på rätt sätt så ni själva slipper.

Jag hade gladeligen betalat för personlig hjälp. Två sjukgymnaster har bara lyckats förvärra min bäckensmärta. Nu, tio månader efter förlossning börjar det bli bra när jag gått till en kiropraktor. Hade gärna betalat för bra råd som kunnat hjälpa tidigare.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.