Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » En serie inlägg om muskelskador

En serie inlägg om muskelskador

En serie inlägg om muskelskador

Bäckenbotten utifrån ett idrottsmedicinskt perspektiv

Muskelskador i bäckenbotten

I höstas hade jag en serie om bäckenbotten utifrån ett mer funktionellt perspektiv, om hur bäckenbotten är uppbyggd och hur vi gör för att behandla och utvärdera rehab av bäckenbotten. Men för att förstå muskelskador måste vi ofta ha ett idrottsmedicinskt perspektiv. I den här serien tänkte jag ta mig an skador på bäckenbotten igen, men ta avstamp i en hel muskelfysiologi och idrottsmedicin.

Vi kommer börja med muskeluppbyggnad och de mer grundläggande principerna för skada på muskler och rehabprogressen efteråt.

Syftet är alltså att du ska få en uppfattning om vad som händer med musklerna när de sytts efter en förlossningsskada eller en senare operation för att laga missade eller defektläkta muskler.

Den här serien är till för dig om just fått en skada i bäckenbotten på förlossning och som blivit sydd.

Eller för dig som ska genomgå eller har genomgått en operation där man lagat gamla muskelskador i bäckenbotten.

Tanken med serien är att förklara litegrann på djupet hur muskler och muskelskador fungerar, för att du ska hänga med i kroppens processer under återhämtningen. Jag tror att det är många som oroar sig i onödan, för att de inte fått förklaringen till varför läkningen känns som den gör, varför stygnen släpper när de gör och så vidare. Den här inläggsserien är en del av essensen till varför fysioterapeuter behövs inom kvinnosjukvården. Vi kan rehab!

Referenser:

Alla inlägg i serien:

Tips!

Om du vill förstå mer om bäckenbotten och förlossningsskador och hur du bäst rehabar efter en förlossningskada, missa inte webbföreläsningen här!

2 kommentarer till “En serie inlägg om muskelskador”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *