Ett öppet brev till Dulcosoft

Följande bilder är screenshots från en reklam för Dulcosoft. Skärmdumparna har jag fått via Mansbebisar eftersom jag själv fick en härdsmälta i huvudet när den här reklamen dök upp i mitt eget flöde.

Jag förespråkar tarmmjukgörande

Kära Dulcosoft. Jag är specialistfysioterapeut inom obstetrik, gynekologi och urologi och jag pratar dagligen med mina patienter om deras tarmvanor, toalettergonomi, rutiner och avföringskonsistens. Jag kan rabbla bristolskalan i sömnen och jag föreslår för minst en patient varje dag att de ska testa något som kan hjälpa dem att tömma tarmen lättare. Att göra reklam för avföringsmjukgörare till mig är typ öppet mål, kan en tycka. Men med den här reklamen stövlar ni rakt in och hamnar på toppen av min shit list. Pun intended.

En mammas rätt att bajsa ifred

Med den här reklamen rättfärdigar ni en pappas inkompetens att ta hand om sitt egna barn och cementerar könsrollen att mamman måste vara med barnet varje vaken sekund, till och med när hon bajsar. Vi gjorde det med glimten i ögat, säger ni. JÄTTELYCKAT, va?

Det är inte alltid lätt

80 % av alla vaginala förstföderskor får en muskelskada i bäckenbotten. Om detta inte sys eller läker bra är tarmtömningssvårigheter ett av symtomen som kan uppstå. Efter graviditeter har också många kvar besvär med hemorrojder, som både kan försvåra tarmtömning och lättheten att torka rent enkelt. Många får också besvär med buktande slidväggar, varav en del ger symtomen som tarmtömningsbesvär. Alla dessa kan ge symtom ÄVEN om avföringskonsistensen är optimal. Är det okej att kvinnor som drabbats av något av dessa kan få egentid på toa? Eller är det bara olämpligt att unna mammor egentid på toa när de ”bara är hårda i magen”, ifall det går att åtgärda med Dulcosoft? Vad menar ni egentligen?

Ni menar väl?

Vi är på mammans sida, säger ni säkert. Ni tycker också att hon ska få gott om tid? Att pappan ska ta barnet så att mamman ska bajsa ifred? Vet ni, det framgår inte. Det som framgår är att ni vill sälja tarmreglerande medel så att mamman slipper sitta på toaletten ens i 5 minuter, så att den inkompetenta pappan ska slippa vara med sitt barn. Och VARFÖR ”Euw”?

Mammor får magbesvär för att de inte hinner bajsa

Där är vi överens. Men lösningen kan väl inte vara tarmreglerande medel? Och problemet är väl inte att det finns barn i hushållet? Problemet i den här reklamen är den inkompetenta fadern. Den här reklamen hade varit lämplig om ni hade varit en advokatbyrå inriktad på skilsmässor.

Skuldbelägg inte barnen

Vi kan alla vara överens om att förstoppning är ett problem. Vi kan alla vara överens om att det är klurigt att få tid till sig själv som småbarnsförälder. Jag har en mycket kompetent och närvarande make och fader till mina barn, men likaväl har jag bajsat med barn i knät. Det kan hända den bästa. Men att skylla barnen för att du får förstoppning är väl lite att ta i?

Alla mjukgörare är inte skit

Jag är som sagt en förespråkare av tarmreglerande medel till rätt person, i rätt sammanhang. Men just ni är skit. Ni kan ta ert kvinnoförakt och stoppa upp någonstans dit solen aldrig når.

Till dig som partner

Till dig som partner har jag en gång skrivit detta. Var så god att ta till dig.

Comments (7)

Hear hear! Grymt bra skrivet!

Fy fan. När mamma måste bajsa får barnen vänta. Är pappan hemma står de aldrig nånsin och bankar på dörren här, är jag hemma ensam händer det att bebisen får gråta en smula (lägger såklart ner henne på en säker plats) eller så får hon ligga på golvet i badrummet. Stora barnet brukar kunna sysselsätta sig själv bra, han är själv noga med att få vara ifred när han ska bajsa. Hål i huvudet över den reklamen!

Så bra skrivet! Hejja dig!!

GRYMT bra skrivet!!

Bra skrivet! Riktigt bakåtsträvande reklam och företag som varken hört talas om jämställt föräldraskap eller kvinnohälsa. Den där kvinnans största problem tycks ju inte vara avföringen utan snarare stolpskottet till man! Undrar om han jobbar på Dulcosoft?

Det där kommer jag ihåg. Var alltid svårt och man var glad om man fick en stund på toan ifred från barn, hundar och fåglar. Dock utan mobil som inte varit det man höll på med då mellan åren 1993-2010 när jag hade mina fyra barn.

När jag i dagarna provade Dulcosoft och läste bipacksedeln lät det ganska bra.
Dock kan jag nu konstatera att Dulcosoft är avregistrerat, varför? F-n vet.
Det kan dock inte vara något positivt.
(Pensionerad trafikpolis, Stockholm).

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.