Vibrationsskador på klitoris?

Kan man få vibrationsskador på klitoris?

Jag kan få alla möjliga sorters frågor i mitt jobb, det är ju känt sedan länge. En fråga som jag fick för några månader sedan är angående om vibratorer kan orsaka nervskador eller känselnedsättningar, så som vissa som arbetar med vibrerande verktyg kan få. Jag sa spontant nej men också att jag skulle läsa på om det.

Det fanns inte jättemycket att läsa.

Jag länkar till den enda vetenskapligt publicerade referensen jag hittade längst ner. Men jag hittade att frågan ändå ställs och diskuteras här och var i olika forum så jag gissar att det kanske ändå är bra att skriva om.

Mindre känslig

Många skriver om att de blivit mindre känsliga om klitoris sedan de regelbundet använt vibrator. Någon skriver också kan höra ihop med mediciner hon tar som kan skapa nedsattheten i känsel. Och så är det, det finns ofta många ”confounding factors” i människors berättelser. Andra beskriver en tillvänjning till vibrationsstimulansen men att känsligheten kom tillbaks om de hade ett längre uppehåll.

Vad beror det på?

Det är ingen som riktigt forskat på det men troligen är det en tillvänjning som gör att nerverna blir något mindre känsliga. Jag gissar också att det finns en psykologiskt tillvänjning? En ny leksak som känns spännande kan väl förstärka upplevelsen mer än ”den gamla vanliga”?

Förstör du något?

Nej. De vibrationsskador som uppstår hos arbetare kommer efter att de utsatts för mycket mer vibrationer än de du kan få av en sexleksak, både själva intensiteten av vibrationerna men också tiden. Nu har jag förstås inte någon uppfattning om exakt hur mycket och hur länge alla använder sina vibratorer men jag gissar ändå att det inte handlar om timmar varje dag. Då kanske svaret också får bli annorlunda.

Är det dåligt?

Jag vet inte. Är det dåligt för dig? Någon skrev i en tråd jag läste att det tog längre och längre tid för henne att uppnå orgasm med vibratorn och att det inte gjorde något för att det ändå inte var dåligt spenderade minuter. Men om du upplever att din orgasmförmåga totalt sett blir nedsatt kanske det kan vara värt att ge nerverna i klitoris en paus från vibratorn en tid, för att se om din känslighet kan återhämta sig. Jag gissar också att variation är bra. Klitorisstimulans kan ju uppnås på olika sätt, bland annat har det ju varit mycket i media den senaste tiden om ”Womanizer” som ju ger en lite annan slags klitorisstimulans.

Någon som vill dela med sig av egen erfarenhet?

Använd ett låtsatsnamn eller skriv ”anonym” om du vill!

Relaterad läsning

Comments (1)

Jag aldrig fått en orgasm med min partner, inte heller med egna fingrar tex. Så det är helt irrelevant för min del, bättre med en orgasm än utan alls.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.