Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Bära barn

Bära barn

Att bära i sjal eller sele är något jag skrivit mycket om, och också något gjort jag mycket själv. Det är en otrolig möjlighet till gosig men praktisk närhet men ibland också det enda sättet att förflytta sig utomhus med barn. I alla fall med våra barn som i perioder varit vagnvägrare.

Men att lämna och hämta storasyskon med Waldo i sjal var också det som gjorde att min bäckensmärta inte gick över efter förlossningen. Det innebar en överbelastning som min kropp behövde en paus ifrån för att bli mer smärtfri. Och att bära kan också vara en otrolig utmaning för bäckenbotten. Det är praktiskt och härligt men också en utmaning.

Här har jag samlat ett gäng inlägg om att optimera bärandet utifrån ett fysioterapeutiskt perspektiv.

inlägg om att bära barn:

Hoppas inläggen här kan inspirera och hjälpa dig!

DET FINNS fler perspektiv

Som fysioterapeut vill jag alltid hävda att saker är dos-beroende. Ibland är något bra, men blir det för mycket är det dålig. Det finns inga kategoriska gränser utan det avgörs av din kropp, ergonomianpassningen och barnets vikt och vilja. Det här är helt utifrån bärarens fysiska hälsa. Det finns andra aspekter – psykisk hälsa, rent prakiska skäl, bebisens egna önskemål osv. Det ena är inte mer värt än det andra kanske.

Andra tips

Babybaby.se har massor av bra bära barn-tips, bland annat hur du knyter en trikåsjal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *