Om oss

wp-1451580012090.jpeg

Välkommen till Bakingbabies!

Den här bloggen startades i början av 2012 när vi väntade vårt första barn. Joseph hade då haft en bakblogg och Mia en vanlig personlig blogg sedan några år, men vi bestämde oss för att börja blogga tillsammans istället.  Vi skapade bakingbabies som en småskalig ”gravidblogg”, mest för våra vänner och släktingar. När vår äldsta son föddes i juli 2012 fick Mia en förlossningsskada och detta ändrade riktningen på hennes yrkesliv och sedemera på vår blogg.

Vi driver bloggen tillsammans som par. Här hittar du fysioterapi, kvinnors hälsa, mat, bakning och familjeliv högt och lågt. Vi tror på idén att ha en blandning av inlägg eftersom det gör det mer intressant att följa och läsa.

Mia

Mia är fysioterapeut och jobbar efter 2012  inriktat mot gravida, nyförlösta och kvinnor med gynekologiska besvär, och bloggen har kommit att riktas mycket om detta. Mia är sedan 2018 godkänd specialistfysioterapeut inom obstetrik, gynekologi och urologi.

Joseph

Joseph är i grunden farmaceut och jobbar på ett läkemedelsföretag i Stockholmstrakten.  På fritiden jobbar han på kolonilotten eller bakar surdegsbröd. Förutom att skapa utrymme i vardagspusslet för Mias engagemang så står han för en massa jobb bakom kulisserna i våra sociala medier, men dyker upp då och då med inlägg och betraktelser.

Tillsammans har vi tre söner, Wollmar född juli 2012, Wilfred född maj 2014 och Waldo född oktober 2018. Vi bor i Stockholm.

Guldhjärtat 2016

Vi finns även på www.facebook.com/bakingbabies.blogg samt på instagram.

Kontakta oss

Nedan finns möjlighet att kontakta oss. Du fyller i formuläret och ditt meddelande skickas till oss, utan att publiceras här.

  • Använd i första hand sökfunktionen här på bloggen när du har en specifik fråga. Oftast finns svaret om du bara letar lite!
  • Önskar du rådgivning, se istället ”Personlig rådgivning”. Vid kortare och begränsade frågor kan du skicka in en fråga som besvaras i ett blogginlägg. Du får själv hålla utkik efter svaret!
  • Om du önskar kontakt med fysioterapeut inom kvinnohälsa vill vi tipsa om denna förteckning. 

Om du är fysioterapeut och önskar information om att jobba inom kvinnohälsa rekommenderar vi dessa två inlägg:

Fysioterapeut och vill lära mer om kvinnohälsa?

Att jobba som fysioterapeut inom kvinnohälsa

Comments (4)

Hej! Kändes mycket mer harmoniskt att gå in här nu med de nya färgerna 🙂 Saknar dock att kunna skrolla i blogginläggen, tyckte det var så härligt förut när man liksom kunde läsa dem i följd utan att behöva klicka in på varje, går det att lösa eller är det så att jag bara inte lyckats klura ut hur man gör?

Hej! Vi har valt bort det just. Fattar precis att det är trevligare för en som läser oss som just en blogg, att ha inläggen i ett kontinuerligt flöde. Men typ 80-90% av alla våra besökare är såna som letar efter specifik info, och för dem blir det mycket mer översiktligt om de ser korta ingresser och inte alla inlägg i ett flöde.

Hej Mia!

I början på året fick jag ont i underlivet, men också lite ischias-liknande symtom. Smärtan i underlivet höll i sig i nästan 4 månader. Smärtan är främst på en sidan. Jag har varit hos gynekolog som har kollat allt, tagit prover, gjort ultraljud. Jag har gjort MR röntgen på både ländryggen och bäckenet, men de hittar inget. Jag fick börja på nervsmärtmedicin Saroten, jag blev bättre i fyra månader, fram tills två veckor tillbaks då smärtan kom tillbaka, inte med samma kraft men ändå smärta. Jag vet inte ens om Saroten har gjort bättre. Jag är helt uppgiven och får inte hjälp vidare. Jag hittade till din sida, kan man ha ont från nerver i bäckenet som utlöser denna smärta?

Tror du att du skulle kunna hjälpa mig?

Ödmjukaste tack Camilla

Hej! Det är jättesvårt att svara på utan att undersöka! Håll utkik efter när jag släpper nybesökstider, får du tag i en tid är du välkommen så kan jag göra en bedömning! /Mia

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.