Vibrationsskador på klitoris?

Kan man få vibrationsskador på klitoris?

Jag kan få alla möjliga sorters frågor i mitt jobb, det är ju känt sedan länge. En fråga som jag fick för några månader sedan är angående om vibratorer kan orsaka nervskador eller känselnedsättningar, så som vissa som arbetar med vibrerande verktyg kan få. Jag sa spontant nej men också att jag skulle läsa på om det.

Det fanns inte jättemycket att läsa.

Jag länkar till den enda vetenskapligt publicerade referensen jag hittade längst ner. Men jag hittade att frågan ändå ställs och diskuteras här och var i olika forum så jag gissar att det kanske ändå är bra att skriva om.

Mindre känslig

Många skriver om att de blivit mindre känsliga om klitoris sedan de regelbundet använt vibrator. Någon skriver också kan höra ihop med mediciner hon tar som kan skapa nedsattheten i känsel. Och så är det, det finns ofta många ”confounding factors” i människors berättelser. Andra beskriver en tillvänjning till vibrationsstimulansen men att känsligheten kom tillbaks om de hade ett längre uppehåll.

Vad beror det på?

Det är ingen som riktigt forskat på det men troligen är det en tillvänjning som gör att nerverna blir något mindre känsliga. Jag gissar också att det finns en psykologiskt tillvänjning? En ny leksak som känns spännande kan väl förstärka upplevelsen mer än ”den gamla vanliga”?

Förstör du något?

Nej. De vibrationsskador som uppstår hos arbetare kommer efter att de utsatts för mycket mer vibrationer än de du kan få av en sexleksak, både själva intensiteten av vibrationerna men också tiden. Nu har jag förstås inte någon uppfattning om exakt hur mycket och hur länge alla använder sina vibratorer men jag gissar ändå att det inte handlar om timmar varje dag. Då kanske svaret också får bli annorlunda.

Är det dåligt?

Jag vet inte. Är det dåligt för dig? Någon skrev i en tråd jag läste att det tog längre och längre tid för henne att uppnå orgasm med vibratorn och att det inte gjorde något för att det ändå inte var dåligt spenderade minuter. Men om du upplever att din orgasmförmåga totalt sett blir nedsatt kanske det kan vara värt att ge nerverna i klitoris en paus från vibratorn en tid, för att se om din känslighet kan återhämta sig. Jag gissar också att variation är bra. Klitorisstimulans kan ju uppnås på olika sätt, bland annat har det ju varit mycket i media den senaste tiden om ”Womanizer” som ju ger en lite annan slags klitorisstimulans.

Någon som vill dela med sig av egen erfarenhet?

Använd ett låtsatsnamn eller skriv ”anonym” om du vill!

Relaterad läsning

Previous

Next

10 Comments

 • Jag aldrig fått en orgasm med min partner, inte heller med egna fingrar tex. Så det är helt irrelevant för min del, bättre med en orgasm än utan alls.

 • Hej,
  Jag vet inte om det beror på Womanizern men efter användande så har jag fått mer och mer svårt att komma och nu är det som att jag inte alls når fram och blir helt utan orgasm
  Allt annat är som ” vanligt” och det är inget fel på känseln i övrigt utan det är skönt oavsett om det är med egna eller sambons händer eller andra hjälpmedel men jag blir utan orgasm

  • Jag upplever att jag fått en vibrationsskada efter användning av en vibrator på klitoris. Det pirrar och känns konstigt hela tiden. Är det ens möjligt? Använd 1 gång

   • Nej alltså det finns ingen rimlighet att något skadats. Du upplever något och det skulle jag tro att handlar om en förnimmelse av något annat, kanske överspänning i musklerna?

    • Men så konstigt att det uppkom just efter användning? Känns spontant som något har skadats, typ nervskada eller liknande. Tänker att varför kan man få vibrationsskador överallt men inte i underlivet? Känns inte som någon överspänning direkt, snarare en pirrande/stickande känsla konstant.

     • Alltså förstås om det varit något våld inblandat så kan det uppstå skador, men annars är vibrationsskador en överbelastningsskada och sker efter långvarig arbete, säg 8 timmar om dagen. Så det låter osannolikt. Överspänning i muskler kan däremot strypa åt både blodflöde och nerver och ge precis pirrande och stickande känsla.

 • Hej
  Har också använt vibrator några gånger och kände att jag fick väldigt ont och nedsatt känsel efter en tid och detta har fortsatt fast det är länge sedan nu. Känner också en del förnimmelser i clitoris som jag inte är van vid. Så jag tror nog om man är känslig i så är man känslig även där och jag har även kommit ur klimateriet så då är också huden tunnare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *