Hoppa till innehåll
Hem » Gör upp med renhetskultur och skam

Gör upp med renhetskultur och skam

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
1 249,00 kr
Kom igång
eller

Välkommen till webbkursen “Gör upp med renhetskultur och skam”.

Renhetskultur är en subkultur inom kristendomen som betonar subjektiv individuell “renhet” och som lägger stor tonvikt vid “kyskhet”. Den fokuserar på avhållsamhet från sexuellt umgänge före äktenskap och man avråder i en del kretsar till och med från dejting om man inte tror att det direkt ska leda till äktenskap.

Renhetskulturen betonar också traditionella könsroller. Alla sexuella relationer som inte är mellan gifta män och kvinnor anses vara syndigt.

Vissa delar i kursen kan vara överförbara till dig om upplevt andra religioners renhetskultur, men vårt teoretiska ramverk är kristen renhetskultur.

Webbkursen syftar till att hjälpa dig att reflektera och komma ifrån negativa tankemönster. Genom föreläsningar och reflektionsövningar får du hjälp att identifiera på vilket sätt renhetsläran påverkat dig och hur du kan göra för att lämna det du önskar bakom dig.

Vi rekommenderar att du tar ett avsnitt i veckan och tar gott om tid för varje tillhörande reflektionsövning. Viss avsnitt har korta videoföreläsningar och andra har enbart läsning.

I den här kursen definierar vi sex som all intim beröring som syftar till att ge lust och njutning. Målet med kursen är att du ska kunna se sex som en njutningsfull lek snarare än som ett heligt eller skamfullt allvar.

Kursansvariga är Jenny Olofsson och Mia Fernando.

Jenny är sjuksköterska med specialistutbildning för barn och ungdom. Hon har också vidareutbildningar inom sexologi, samtalsmetodik, psykologi och ledarskap. Mia är specialistfysioterapeut inom gynekologi, obstetrik och urologi.

OBS: Trots att kursen ligger på Bakingbabies plattform är den riktad till alla kön.

Kursen är tillgänglig 5 månader från köpdatum.