Hoppa till innehåll
Hem » Träning efter vaginal förlossning (8 mån kurs)

Träning efter vaginal förlossning (8 mån kurs)

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
1 900,00 kr
Kom igång
eller
crop sportswoman unfolding sport mat on wooden floor

Träning efter vaginal förlossning (8 mån kurs)

OBS! Om du vill utnyttja friskvårdsbidrag krävs tilläggsinfo på kvittot. Hör av dig via mejl för att få hjälp med det.

Vad roligt att du är intresserad av den här kursen! Syftet med det mesta jag gör är att förmedla kunskap och hopp. Kunskapen jag vill förmedla här handlar om kroppen efter graviditet och hur du själv kan avgöra vad som är bra och vad som är mindre bra. Jag vill ge dig kunskaper som går utöver det jag ordagrant kan förmedla – jag vill att du ska kunna vara trygg att tänka själv och fri att testa dig fram.

Vem är kursen för?

Den här kursen är anpassad för dig som har en svag bäckenbotten, som fått en förlossningsskada, som haft ont i bäckenet under eller efter graviditeten eller som har en magmuskeldelning. Den passar också dig som inte har några besvär alls! Beroende på hur mycket utmaningar du har i din återhämtning kan du gå snabbare eller långsammare fram.

Så länge du lyssnar in i din egen kropp efter obehag, smärta eller inkontinens så kommer du inte göra fel. Kursen innehåller också vägledning om någon övning skulle kännas dålig på något sätt.

Vem är jag?

Jag är specialistfysioterapeut i obstetrik och gynekologi. Det är utifrån min specialistkunskap om träning efter graviditet som jag skapat det här träningsupplägget.

Tanken är att du ska kunna använda både teori och praktik från den här kursen som en ledstång i trappan upp mot ”vanlig träning” och mot att kroppen ska kännas någorlunda normal igen. Jag undviker begrepp som att ”komma tillbaka” eller ”hitta formen”. För i slutänden är det en nyorientering i det ”nya normala” som är det rimliga. Kroppen är gjord för rörelse och motion. Min grund-devis är att ”allt som känns bra är bra” och att det i stort är ett mycket större hot mot vår generella hälsa att röra oss för lite än för mycket.

Hur funkar träningsprogrammet?

Träningsprogrammet finns i fyra nivåer. Varje nivå är tänkt att räcka i två månader. De nya nivåerna “öppnas” dock upp tre veckor efter varandra. Det är inte tänkt att du ska byta nivå direkt då, om du inte av något särskilt skäl vill gå snabbare fram. Då kommer dock träningsprogrammet “ta slut” fortare än det är tänkt.

Under rubrikerna för Träningsprogram Nivå 1 (2,3,4) finns kommentarsfält, där kan du ställa frågor om kursens innehåll.

Teoridelarna är omfattande. Du behöver inte ha läst all information innan du börjar med träningen. Du väljer att läsa det som är aktuellt för dig.

Vad behöver du?

Allmänt:

 • Dator eller mobil

Material som du behöver för att kunna genomföra träningen som tillhör kursen:

 • Mjuka kläder att röra dig i
 • Lättare gummiband (Nivå 1)
 • Cirkel- gummiband (Nivå 1-3)
 • Små handdukar (Nivå 1-3)
 • Stol (Nivå 1-4)
 • Träningsboll (Nivå 1-4)
 • Träningsmatta (Nivå 1-4)
 • Handduksrulle (Nivå 1-4)
 • Mindre boll (Nivå 2)
 • Hantlar (Nivå 2-4: 0,5 - 1 kg, 1-3 kg, 3-6 kg och från nivå 4 ännu tyngre vikter vid behov) 
 • Kettlebells (Nivå 4)

 

Kurs innehåll

Expandera alla
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/1 Steps
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/2 Steps
1 av 2