Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Rabarberpaj och annat gott

Rabarberpaj och annat gott

  • av

Rabarberpaj och annat gott

Idag har det varit full ös med barnen. På förmidagen var det lek och stoj, samt planering för Wollmars kalas. Efter lunch så drog mina föräldrar för att jobba på second hand, så jag fick eftermiddagen tillsammans med barnen. Efter att Wilfred somnat började Wollmar, Erika och jag att göra en rabarberpaj. Vi använde oss av grundreceptet från en annan paj som min mamma brukar göra och tweekade den lite.

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 400 g rabarber
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl

Så här gör du:

  1. Slå på ugnen till 200 C.
  2. Smält smör och låt sedan svalna.
  3. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Häll över det avsvalnade smöret och blanda samman till en smidig smet/deg.
  4. Tryck ut degen jämnt med en 4 cm hög kant i en större pajform.
  5. Tvätta och ansa rabarberna. Skiva dem i 0,5 cm tjocka skivor.
  6. Blanda ihop skivorna med socker och potatismjöl.
  7. Häll över rabarberna i pajskalet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  9. Servera med glass eller grädde.

Grädda tills kanterna är gyllenbruna och rabarberna mjuka.

rabarberpaj

Resten av eftermiddagen har varit bokläsning, lek i skateparken, krabbfiske och bad samt middag. Det blev lite senare än tänkt och kl 19:00 satte vi oss alla ner och åt ugnspannkaka.

Snacka om ugnspannkakan som nästan kröp ur ugnen och rymde!

Imorgon blir det en tur in till stan för att hälsa på kompisar! Hurra!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *