Det ena värre än det andra

Idag har jag ätit full dos av Lergigan och det har inte haft någon effekt. Likaväl så spydde jag i en snödriva utanför en patients bostad. Känslan av att träffa patienter när man sådär alldeles nykräkt är oslagbar. Inget ger så mycket krydda till tillvaron.

Allvarligt talat så vill jag bli sjukskriven snart om det här inte blir bättre. Det är vidrigt.

Jag har också berättat för min chef idag. Det gick bra. Det blir väldigt råddigt för dem nu, med både införande av vårdval och så flera som kommer försvinna på havandeskapsledigt och mammaledigt. Men hon var glad för vår skull, såklart. Och också bekymrad över att jag inte mår bra.

Jag har också fått en tid på Lungkliniken på KS i Huddinge nu. 13 februari ska jag dit och träffa en läkare. Vad som är värre är att de förutom min kallelse också skickat med tre papper tillhörande ett annat personnummer, en man född 1932. Hur bra känns det för sekretessen? Han hade fått kallelse till blodprov som skulle göras innan besöket, jag undrar om det är meningen att jag också ska göra ett sånt? Och vem har då i så fall fått mina papper?

Jag vet inte, men eftersom jag själv är vårdgivare så tyckte jag att det där misstaget kändes både ganska allvarligt och inte särskilt förtroendeingivande….

Jag har inte orkat tvätta håret på flera dagar. Duscha, visst, men hårtvätt kräver ett större mått av engagemang. Schampoo, skölja, kanske  balsam, skölja, skölja, skölja. Långt himla hår som inte vill torka på flera timmar men som ändå måste borstas och tuktas och friseras någorlunda.

Idag kör jag med torrschampo och virar upp alltihop i en knut. Ikväll eller senast imorgon bitti måste jag göra nåt åt eländet.

Vi var precis på gymmet för veckans styrketräningspass.

Konstaterande: Jag ser ut som en korv. Inte så gravid, men liksom jämntjock. Med ett bäckenbälte som liksom klämmer ihop höfterna och låter magen välla ut lite på sidorna så ser jag riktigt o-het ut.

Dagens fysiologi-fråga: Kan bröstmusklerna få helt annan kapacitet av att brösten växer något ohejdat? Riktigt så här svar i pectoralerna brukar jag inte vara.

Dagens träningsfråga: Hur tränar jag utsida lår utan att få ap-ont i de bakre bäckenfogarna?

Previous

Next

3 Comments

    • Jodå, mellan varven får jag faktiskt behålla maten. Det är sällan det är hela måltider som kommer upp. Jag mår okej på så vis men jag behöver inte oroa mig för onödig viktuppgång precis…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *