Min arbetsdag och kväll

Jag tänkte att ni fina läsare skulle få följa min dag!. Tyvärr, eller vad man nu ska säga, så blir det bilder på allt det jag gör utom det riktigt väsentliga – patientarbetet. Men resten kan ni få tjuvkika på!

Morgonen

Jag ska bara vila lite i soffan, bara fem minuter till. Sen kommer Joseph hem och då blir det full rulle med middagsfix. Vi få träffa en liten nyföding ikväll, och vi tänkte ta med oss middag och tillbehör och förtära det i sällskap med nyfödingens föräldrar.

Det är så spännande att få träffa den här lilla personen. Jag är verkligen pirrigt förväntansfull. Och det är alltid lika sjukt att träffa bebisar och tänka att de faktiskt legat inne i nåns mage. Konstiga tanke.

Och vet ni vad? Jag har inte mått illa idag.

Och jag har ju inte haft någon Lergigan.

Våååååååååååågar jag tro att det kanske håller på att gå över??

Det hade varit så ljuvligt underbart fantastiskt makalöst befriande. Att ständigt må illa är som att leva med en kvarnsten runt halsen. Inget är kul, allt är jobbigt.

En bidragande orsak till att jag inte mår illa kan också vara att jag inte känner några lukter alls.  Jag är totaltäppt i näsan.

Men åh. Jag hoppas så innerligt att jag har kräkts min sista kaskad. Nu håller ni alla tummar och tår, okej?

På vägen till jobbet – polarutflykt

image

image

Och belöningen efteråt: varm choklad och macka.

Arbetsdagen

Först; mitt och Elins kontor. Mitt skrivbord till vänster, Elins till höger.

image

Hjälpmedelsförrådet. Rollatorerna kommer i enorma kartonger. Här hämtar jag kryckkäppar, rollatorer och andra hjälpmedel som patienterna kan behöva.

image

Vi kör ca fyra mil om dagen i silverforden. Många fickparkeringar blir det!

image

Vi går in i alla möjliga slags hus; nya, gamla, fina, slitna, villor och höghus. Det här var en rolig skylt jag såg idag. Minderåriga får ej ensamma begagna hissen. Bara så ni vet!

image

P3 är en god arbetskamrat. På fredagar har vi fredagsparty i bilen, då har vi extra hög volym och poppar lite extra till de bra låtarna. Fast när fredagsflörten kommer så byter vi kanal, det är bara för pinsamt.

image

Ett nytt inslag i mitt arbetsliv; Sovpaus på lunchrasten. Jag sover ganska gott på den här britsen i behandlingsrum 7.

image

Och sen fortsätter dagen, men ytterligare patientbesök. I andra trapphus.

image

Och dagen slutar som den börjar – i kontoret. Journalskrivning tar mer tid än vad man tror!

Det här var min arbetsdag. Hur var din?

Tankar efter kväll med nyföding

Alltså.

Bebisar.

Hur i hela världen går det till egentligen?

Jag är förstummad.

Idag är det minus 12

Det finns inga dåliga väder, bara

image
image

behov av varma kläder!

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *