Dag med mamma och systrarna

Jag har haft en sån otroligt härlig lördag. Jag och mina systrar gav min mamma den här dagen i julklapp  –  en mamma-döttrar-dag. Vi har inte gjort någon sådan här aktivitetsdag bara vi alla fyra systrar och mamma kanske någonsin. Vi kunde faktiskt inte komma på en enda gång när vi alla samtidigt träffats bara för nöjes skull, utan att ha någon annan med.

Vi träffades på stan, gick på Etnografiska museet i flera timmar och gick sedan på Lady Hamilton Hotel på Afternoon Tea. Jag har varit där flera, flera gånger och blir aldrig besviken. Det är enormt mysigt och gott, och en väldigt trevlig umgängesmiljö.

Vi drack många koppar te, åt scones, snittar och massor av små bakverk av olika slag. Och pratade. Och skrattade.

Jag älskar verkligen mina systrar och min mamma. Vi har en slags internhumor som gör mig lycklig. De betyder så mycket för mig.

Kanske extra mycket nu, när jag börjar tänka på arv, gener, likheter och skillnader. Nu vill jag höra allt om mammas och systrarnas graviditeter och förlossningar. Och få goda råd av några jag litar lite extra mycket på.

Vad Joseph gjorde idag får ni veta av honom om en stund.

Denna märkliga utveckling

Den som inte vill läsa om min bröst kan sluta läsa nu.

Under några veckor nu har jag till och från haft väldigt ont i brösten. Det är inte någon vanlig ömhet som man kan ha under menstruation, utan det är en akut, krampande smärta.

Jag har läst någonstans att nu i de här veckorna så börjar mjölkproduktionen förberedas. Jag har tänkt att det säkert är det som känns så väldigt i brösten.

Och jajamensan. Igår kväll när vi kom hem efter middagen och höll på att göra i ordning mig för natten, då märktes det.

Jag tyckte mig ana en svag doft som jag associerade til bebislukt. Jag började sniffa omkring mig för att se om det faktiskt fanns en lukt eller om jag lukthallucinerade. Vart jag än luktade förföljde mig lukten. Jag insåg att den måste vara på mig själv.

Visst. På ena bröstvårtan fanns massor små prickar och ja, det luktade bröstmjölk.

Vi höll på att skratta ihjäl oss där en stund. Kroppen är knasig utöver alla gränser. Och samtidigt så finurligt himla smart.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *