Börja med att plocka fram allt du har i skåpen. Här är en salig röra av sri lankesiska, indiska och typiskt svenska ingredienser. I påsarna är chili, råsaffran, kardemummakärnor. I de vita påsarna är det en sri lankesisk mild curryblandning och en indisk tandoori-blandning. På skärbrädan ligger några torkade chilifrukter, en muskotnöt. Utöver dessa så tar jag lök, vitlök, persilja, korianderfrö, salt, svartpeppar.
Hacka persilja, vitlök, lök.
Rosta kardemummakapslar och korianderfrö.
Mortla samman peppar, chili, kanel och alla andra kryddor som behöver slås sönder.
Först fräste jag alla kryddorna, även de olika curryblandningarna. Sen la jag i kycklingen och lät den fräsas ordentligt.
I med lök och persilja, låt fräsa lite till. I med krossade tomater!
Sen hällde jag på lite vatten och smakade av med salt, socker och vinäger.
Nu står grytan och kokar ihop, totalt kommer de ha kokat i kanske 2-3 timmar. Någon gång där emot slutet kommer jag hälla i grädde, bitar av paprika och champinjoner som jag förstekt litegrann med vitlök.
Sedan serverar vi med ris och en blandad sallad.
Det är vår middag ikväll, vad ska du äta?
Ps: Joseph låter hälsa att han i smyg lagt till ingefära och spiskummin också. Bara så ni vet. I slutänden kan det vara både det ena och det andra i den där grytan. Man går förbi, smakar av, kastar i någonting till…