Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Packhysteri

Packhysteri

image

Inte bara att jag plötsligt måste hitta lämpliga kläder för ca 30 graders värme. Jag måste också hitta kläder som sitter snyggt på mig nu. Men inte bara det. Jag måste också packa kläder som kommer sitta bra nära om en månad, när jag kommer vara betydligt tjockare än nu.

Urvalet:  1) Mina egna, vanliga kläder. 2) Systrarnas gamla gravidkläder 3) Gravidkläder som jag köpt i ett stort paket via blocket. Dagens shoppingtur resulterade i en mindre depression och enbart ett linne, som inte är från mamma-utbudet.

image

Reskläder. Mammajeans, linne, vanlig kofta som inte ens gör anspråk på att täcka magen eftersom den knyts ihop med en rosett i halsen.

image

Ett stickat tält till svalare kvällar och tills dess att magen blir större.

image

En grå klänning med strassdetaljer. Mammaklänning, kommer sitta bättre om ett tag.

image

En av mina vanliga klänningar, med plats för magput.

image

En annan av mina gamla vanliga klänningar, också med plats för magput.

image

Jag avskyr verkligen kroppsformen jag har nu. ALLT sitter fult. Mammashorts och långärmad t-shirt.

image

Mamma-skjorta. Sitter som ett tält, dessutom lite för bred över axlarna.

image

Highwater-byxor i mysbyx-material och t-shirt, båda gravidkläder.

image

Tält, tält, tält. Arméfärgade trekvartsbyxor och ett prickigt tält. Ge mig tillbaks min midja!!

image

Linnet jag köpte idag. Inget gravidplagg, bara några storlekar för stort. Mammashorts, de enda byxorna jag faktiskt gillar.

image

Fult, fult, fult. Vanligt linne, jag har tusen stycken av den modellen i olika färger. Det är mina favoritplagg, alla katergorier. Den här jeanskjolen går fetbort. Finns nog ingen mer osmickrande längd för mina korta ben.

Jag är lite ledsen och känner mig ful och fultjock, inte fint gravidtjock. Jag saknar min midja, den brukar jag annars kunna markera och känna mig ganska nöjd med. Nu har jag en obefintlig midja, putmage och för övrigt alla andra kroppsdelar som jag egentligen har komplex över; för korta ben, för breda höfter, armar som inte ser vältränade ut hur mycket jag än tränar…

Det är ett ilandsproblem BIG TIME, men just ikväll är jag hormonell, sur och deppig.

7 kommentarer till “Packhysteri”

 1. Jag tycker du är jättejättejättefin! Jag förstår precis känslan i att känna att man bara har en ölmage (det har jag konstant numera) men du e ju så van vid att vara smal och plattmagad så det är klart att det känns konstigt. Men utifrån syns det verkligen att du är GRAVID, inte fet. Du har sånt där vackert gravidglow 🙂

 2. Instämmer helt! (Alltså inte med dum och gnällig biten, utan med Johannas grej) Och tänk så fint det ändå är med det där klassiska trixet att ha ett bälte/band ovanför magen för att markera “här serru äre en bebis”! Jag kan eventuellt ha något stort oversize-linne om du vill låna (vitt, ljusrosa och svarta knappar, väldigt najs till solbränna).
  Vet att det funnits en del på övervåningen på Vero Moda mitt emot PUB på Drottninggatan, tog en sväng förbi där idag för att kolla om de hade nåt, men de verkar avveckla den våningen. De har en del gravid-grejer på rea om du vill kika. Lite byxor typ. Plus att Top Shop KAN ha en del på sin Maternity. Mycket bananas-grejer, men det KAN ju finnas guldkorn…
  Annars tror jag på sari och att jobba med mycket bar mage. 🙂
  (Hör av dig om du vill prova nåt av mina kläder, isf kan jag kolla igenom om det kan finnas nåt mer. Är ledig ikväll och hela dagen i morgon!)
  KRAM!

 3. Åh, Jenny, alltid redo att hjälpa en vän i nöd! En riktig scout!
  Ikväll var jag på systerns kalas och imorgon har vi lite nöd-tvättstuga innan resan, och på torsdag har vi hemgrupp. Så det kan bli tajt med att hinna ses, jag får nog överleva med det jag har. Var finns en TopShop som har en Maternity-avdelning?

 4. Sergelgatan finns det. Vet inte om Gallerian har. Lite pricy kanske, men man kan ju se det som att du DEFINILUT är värd att känna dig lite hot efter denna arma vinter. Och man kan ju även kamouflera det som “diverse resekostnad” i budgeten… 🙂

  Dom har förmodligen inte hela utbudet, men här kan man kolla lite:
  http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/CatalogNavigationSearchResultCmd?catalogId=33057&storeId=12556&langId=-1&viewAllFlag=false&sort_field=Relevance&categoryId=208537&parent_categoryId=203984&beginIndex=1&pageSize=20

  Om jag har vägarna förbi Söder kanske jag knölar ner nåt i brevinkastet. ELLER så kommer vi förbi under er tvättid i morgon och säger ajöken ajö på ett tag… Om vi får?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *