MRSA

Igår efter ultraljudet fortsatte jag till Karolinska sjukhuset i Huddinge för att ta min halvårs-provtagning. De som känner mig vet att jag är bärare av MRSA. Detta innebär att jag måste provtas två gånger per år till dess att jag inte längre har det.

MRSA, Meticillinresistent Staphylococcus aureus, är en av de bakterier som man i folkmun kallar penicillinresisten.

image

Alla bär på Staphylococcus aureus och man kan väl säga att just mina Staphylococcus aureus har lärt sig att överleva ett antal sorters antibiotika. Hur, var eller när jag fick den lilla rackaren är det ingen som vet och det är möjligt att jag varit bärare hela livet.

Det är inte farligt om inte jag skulle bli immunonedsatt eller om jag behandlas med ett antibiotikum som just mina MRSA tål. För då skulle de ta tillfället och försöka ta livet av mig med typ halsfluss plus plus.

Hur som helst är det ingen fara, eftersom jag och den svenska sjukvården vet precis vilka antibiotika som jag får behandlas med om jag måste och då kommer troligen de att stryka med också.

Provtagningsset.

 

image

Smittorisken är mycket, mycket låg eftersom jag bara har bacillusken i svaljet. Så var lugna!

I går var jag i alla fall på min rutinkontroll och jag brukar får provsvar om en vecka. Har jag tur så är det ett negativt resultat denna gången och då är jag på god väg att bli friskriven! Tjo Ho!!

 

 

 

 

 

Så, vad säger ni? Ser ni några baciller där inne?

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *