Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Dermit the hermit

Dermit the hermit

  • av

Idag tog vi en lite längre tur längst stranden och slutade vid en naturlig hamn där det fanns en liten fiskarby. I det grunda vattnet fanns det gott om snäckor och koraller. Vi hittade en särskilt fin snäcka som var spiralformad. Vi har sett en hel del liknande snäckor som fortfarande har sin snigel i sig. Denna verkade tom och var ovanligt stor. Så vi tog med oss den tillbaka till rummet. Väl på plats sköljde jag av den och ställde den på bordet. Vi höll på att göra oss iordning för att dra och käka lunch. Efter ett tag kommer Mia till mig och frågar om jag la snäckan på golvet. “Nej”, säger jag och vi båda rusar fram till snäckan. Den ligger där så stilla och fint men vi se även ett vattenspår som går från den plats där jag la den, till bordets ände och den ligger på golvet nedan.
Misstänksamt?!? Hmm…
Vi hann inte reda ut saken närmare utan la ut den på balkongen i hörnet och kila iväg för att äta (Mia vågade inte ha något krypandes runt i rummet medan vi vart borta).
När vi kom tillbaka ligger den längst bort vid balkongens ände (se bild nedan).

image

Det är uppenbarligen något på lurt så jag lägger den i handfatet, proppar igen utloppet och fyller med vatten. Efter ett par minuter får vi bekräftelse på våra misstankar. Det bor en liten eremitkräfta i vår snäcka (ok, tekniskt sett hans snäcka)! Men otroligt vaksam liten rackare. Så fort som man kommer närmare än en meter så sticker han in i snäckans trygga vrå. Det vill säga inga bra kort. Men om ni tittar VÄLDIGT noga på kortet nedan så ser ni kanske en skymt av hans små ben och klor.

image

Sagan slutar gott i alla fall då vi dra ner till stranden och släpper ut honom i havet och friheten är honom åter given!

image

Spring, kryp, åla! Rör på dig då! Till slut lyfte jag upp honom och kasta i han.
Och hur vet jag att det var en han undrar ni? Jo, för han hette ju Dermit. Dermit the hermit!

Dagens bäddning såg för övrigt ut så här:

Havet här är varmt, salt, oändligt och har härliga vågor som man kan hoppa och plaska i.

Resten av dagen har vi spenderat tid poolen. Under parasoll, med solskyddsfaktor 30 och med kläder på, man bränner sig ändå! Dagligen går vi till byn, pratar med folk och köper småsaker som de tillagar i stånd längs vägen.
Nu sitter vi och äter middag, krabb-curry bland annat. Till lunch åt vi dagsfärska räkor.

Vi har det verkligen, verkligen bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *