Lördagsbak

Efter att vi kom hem från shoppingen igår ar det dags att sätta igång med bakandet. Eftersom vi har ansvar för fikat i kyrkan idag (söndag) så handlade det inte om en liten sats med kakor. Dagens uppgift blev så ledes en trippel sats hallongrottor och en dubbelsats med kokosflarn.

Nu har jag knappt någon bild på flarnen, och Mia tycker att de blev fula så jag får inte gå och ta kort på dem nu, men de grymma med dem är att de är gluten, laktos och äggfria, samt veganska! 🙂

Det tråkiga med flarnen var att det skulle ha blivit kokostoppar, men vi hade i liiiite för mycket vätska. Tak vara detta lilla misstag så sjunk de ihop i ugnen och det blev flarn istället. Lika goda för det i alla fall. Klurigt att baka utan ägg eller liknande som stelnar i värme alltså!

image

Mia klickar ut det som vi TRODDE skulle bli kokostoppar

Hallongrottorna gick det bättre med. En enkel sats innehåller:

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl marsanpulver (eller annan kallrörd vaniljsåspulver)
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Hallonsylt till fyllning

Recept från ”Konditorns bästa” av Signe Maria Bengtsson

En trippel sats, dvs 750 g smör, 13 dl vetemjöl, mm, blev en tung men inte omöjlig uppgift för Kenny 2 att knåda runt.

image

Sedan var det bara att börja dela upp, forma, lägga i formar och klicka i sylten. Fem plåtar på 200 C i 15 minuter var, tog sitt lilla tag.

image

Man hade ju så klart kunnat sparat tid och gjort en enda stor rackare. Men jag vet inte om det hade varit så lätt att fördela på fikat.

image

Ne, 88 små hallongrottor blev lagom och kommer nog att bli mer uppskattat i eftermiddag. Låt oss hoppas att kokostoppflarnen också går hem.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *