Märtas goda chokladsnittar
Idag ska jag och Joseph iväg på två helt olika saker. Joseph ska på någonslags grabb-dag som helt ägnas åt tv-spel och mat. Jag ska iväg på en släktings 90-årskalas. Vi har förberett oss på olika sätt.
Joseph har bakat brytbröd att ta med. Jag har bakat Märtas goda chokladsnittar.
Märtas är min barndoms favoritkakor. Vi hade dem alltid på kalasen. Det är världens enklaste att baka, dessutom.
Märtas goda chokladsnittar (ca 72 st):
- 200 g margarin
- 2,5 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
1 ägg till pensling och pärlsocker
Gör så här:
Väg samman alla ingredienser i en bunke och blanda dem till en smidig deg.
Sedan tar man hela degklumpen och delar den i 6 bitar. Varje bit rullar man ut till den ungefärliga längden av en plåt. 3 rullar blir lagom per plåt. Man lägger bakplåtspapper under dem, och när de väl är på plats så plattar man ut dem litegrann med fingrarna.
Sen penslar man dem med ett uppvispat ägg och garnerar med pärlsocker.
De gräddas i mitten av ugnen på 175 grader i ca 13 minuter. Sedan skär man dem i ungefär 2 cm breda, sneda bitar medan de fortfarande är varma.