Gravidsymtom vecka 24

Förutom att jag successivt blir tjockare, så har det inte dykt inte upp så mycket nya graviditetssymtom på ett tag. I alla fall inga kraftiga som påverkar hela mitt liv, så som illamåendet gjorde fram till vecka 17.

Jag har kanske börjat vänja mig vid att vara gravid nu. Jag känner sparkar och liv och rörelse och är förhållandevis trygg med att Biggie lever och har det bra.

Men lite små, nytillkomna grejer finns det.

Jag har fått en väldig värk i revbenen på höger sida. Biggie är inte så stor att sparkarna räcker dit än, så det är inte det. Men när jag sitter länge, framförallt framför datorn på jobbet, så börjar det värka. Det är svårt att beskriva, och jag förstår inte riktigt orsaken till smärtan. Min äldsta syster sa att hon hade samma besvär när hon var gravid.

Jag har också extremt torra ögon. När jag vaknar på natten eller på morgonen så svider ögonen nästan som om jag somnat med linser. Fast det har jag inte förstås. Och jag har inte  haft i linser på över en vecka, för jag tänkte vara lite snäll mot ögonen om de nu tänkte vara känsliga.

De senaste nätterna har jag också vaknat och varit jättetörstig. Tidigare vaknade jag och behövde gå upp och kissa. Nu är det precis tvärt om.

Jag sover annars jättebra, det är skönt. Men jag är inte direkt smidigast i stan och jag börjar vara stel på mornarna, därför att jag oftast sover i samma ställning hela tiden. Jag har turen att inte ha besvär av att ligga på rygg än. Det är bra både när jag vilar och när jag tränar. Hoppas det håller i sig!

Jag har inga besvär av svullna fötter eller händer, däremot händer det att jag känner mig supersvullen i underlivet.

Jag kan fortfarande promenera till jobbet på mornarna, men det börjar kännas lite tungt. Framförallt uppför trappor. Bäckenet däremot håller sig i schack. Det är inte alls som jobbigt och huggande smärtsamt som innan Sri Lanka-resan.

Träningen går bra, framför allt styrketräningen. Visst, ganska mycket behöver anpassas och göras lite annorlunda. Men de flesta övningarna går bra, och jag känner mig lika stark som vanligt. Men ja, konditionsträningen ska vi inte prata om…

Det var lägesrapporten för gravidsymtomen just nu.

Där gick en gräns

image

image

Joseph har länge ställt sin garderob till mitt förfogande. Han har tjatat och liksom bett mig om att ta någon av hans tröjor istället. Han blir så ledsen när magen putar ut ur gliporna som blir när jag bär mina vanliga tröjor och jackor.

Vi har ju inte heller kommit så långt med våren att det är helt behagligt att till exempel gå med oknäppt jeansjacka.

Så idag fick det bli en joseph-tröja, under glipan på min egen jacka…

Previous

Next

3 Comments

  • Det är så roligt att få följa er graviditet! Ang. revbenen… jag har ju ingen aning men känns det bak i ryggen? Jag hade ju hydronefros, allra mest med twinsen men lite med Emil och det kom framförallt när jag satt ner. Bebisen (eller livmodern då) tryckte på urinledaren som täpptes till och urinet backade och njurbäckenet blev utvidgat och det gjorde så himla ONT. Bara en tanke från mig till dig. Det kändes ungefär som i revbenen på ryggen och sidan på höger sida men ändå innanför revbenen så att säga.

    • Jag tycker det känns likson innanför hela revbensbågen på höger sida, alltså på både magen och ryggen. Men jag läste på lite om hydronefros och det lät ju bara för illa, så det hoppas jag verkligen inte att det är. Jag tänker att det mest bara är trångt och tjorvigt bland inre organen…

  • Okej. Ja, det är väl ingen idé att hobbydiagnosticera men att dricka nån liter vätska och sen sitta ner var ingen höjdare. Smärtan är molande på nåt sätt, väldigt igenkännbar. Får hoppas det helt enkelt är trångt bara och det som gör ont 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *