Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Ringtestet

Ringtestet

  • av

När vi var på ultraljudet för 1 ½ månad sedan frågade vi om vad det var för kön. Efter att hon mätt alla nödvändigheter och tagit de kort som vi fick med oss hem gjorde hon ett försök för att se vad hen var för något.

Tyvärr blev det inget entydigt. “Kanske är det en pojke eller så är det en flicka”, Ja tack för den Einstein! Alltså, inte klokare av det. Mia har gjort en massa med skrocktest på nätet och alla har slutat med tvetydiga resultat.

Så idag vände vi oss till Ringtestet. Mina föräldra brukar säga att det är det säkraste sättet att veta, utan att bli för vetenskaplig. För som ni säkert redan gissat så är detta OTROLIGT OVETENSKAPLIGT!

 

Hur går det till undrar vissa av er? Man behöver tre saker:

  • En vigselring (helst i guld)
  • En tråd (eller helst den blivande moderns hårstrå)
  • En gravidmage

image

Vi skippade hårstråt och nöjde oss med sytråd.

Vad händer sedan då? Jo, mamma-to-be sätter sig ner. Sedan håller man i tråden och stillar ringen framför magen. Allt eftersom börjar ringen att röra på sig och om den då pendlar är det en pojke och om den cirkulerar är det en flicka.

För att undvika så mycket bias som möjligt körde vi testet först och kollade vilket resultat som gav vad efteråt. Och vad var då resultatet?

image

Klara färdiga gå!

Efter ett tag så började ringen att röra på sig (eller så beror det på att min hand inte är så stilla som jag tror att den är?). Först var vi osäkra, men allt eftersom den börja tillta i styrka så visste vi vad som väntar oss. Ringen pendlade och det kommer att bli en pojke (ELLER?).

Så nu gäller det bara att hitta ett lämpligt namn. Vi har faktiskt ett spån som vi kanske till och med känner oss nöjda med. Men vi får se. Ska nog suga på en karamellen ett tag till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *