Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Men gudars, vad det det här vi menade att skulle hända?

Men gudars, vad det det här vi menade att skulle hända?

På tisdag ska jag på mammagrupp.

MAMMA-grupp.

M A M M A.

Har ni hört nåt så fånigt? Mammor… det är ju min mamma, mina kollegor, mina systrar. Inte jag, väl?

Förutom att det känns helt uppåt väggarna galet att JAG ska gå på något sådant (eller Joseph på PAPPA-grupp också för den delen…), så tangerar även detta en del av mitt självförtroende som kanske inte är starkast i världen.

Hur snygga, rika, coola, vuxna och framgångsrika kommer inte de andra mammorna att vara? Min fördomar säger mig att ALLA andra som bor på Söder är just enligt ovan beskrivning. Och så kommer lilla jag där. Dom kommer känna igen mig som förortskid och peka och skratta och tycka att jag inte platsar, och vem kan bli mamma såhär ung och tro att man kan få bo i innerstan?

Något ungefär lika sjukt, det är att vi har bokat in oss på en heldagsutbildning, en förlossningsförberedande kurs. Förlossning-what?? Förlossningar är sånt man ser på  TV, sånt som kollegor berättar avlägsna anekdoter om, sånt som händer andra. Förlossning. Jag? Nejnej.

Jag har bara graviditeten som en hat-älskad hobby och inget annat. Vad gör du på fritiden? Näe, jag lägger på mig kilo efter kilo och äter järntabletter och känner konstiga rörelser inifrån min mage. Själv, då? 

Kom inte här och säg något annat.

Det här är det jag vet om Biggie

Biggie är en person, så mycket har jag börjat förstå.

Biggie gillar den högra sidan av min mage mycket, mycket mer än den vänstra. Allra oftast kan jag känna hårda små kroppsdelar på den högra halvan av magen, medan vänstra sidan liksom är mjuk och bara sympati-rund.

Biggie gillar när Joseph pratar med magen. Då vaknar hen till och börjar göra piruetter.

Biggie vaknar också till när man lyser med en ficklampa på magen och det sparkas och slåss i riktning mot ljuset. Det är dock lite oklart om Biggie egentligen tycker om ficklandet eller om det bara är en reaktion.

Biggie har en dygnsrytm som börjar bli mer och mer tydlig. Just mer stilla jag är, desto piggare är hen.

Det var ungefär det Biggie har vela avslöja för mig fram tills idag. Och det finns mer och mer och mer att lära känna.

Vem katten är du egentligen som döljer sig där i magen på mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *