Fredag den trettonde, ”otur” och förhoppningsvis en trevlig middag.

Det är ju den trettonde idag. Jag har inte märkt av det alls. Men så är jag å andra sidan inte så skrockfull faktiskt.

Dagen har dock innehållit två lite sämre saker:

– Det här onda under mina revben blir nästan bara värre och värre. Jag vill tro att det fortfarande bara är inälvs-tjorv och att det snart kommer bli bättre. Men blir det sämre får jag nog nästan ta och uppsöka vård. Det går nästan inte att sitta någon längre stund, jag behöver stå, gå eller ligga.

– Jag var på Adidas-outleten i Hammarby Sjöstad nyss. Jag gillar den, jag brukar hitta skor där. Nu hade jag föreställt mig att jag skulle hitta ett par snygga och sköna och lite sportiga typ ballerinaskor att använda så fort vädret tillåter. Det här med att knyta skor börjar bli ett aber. Men icke sa nicke. Inte nåt hittade jag!

Förhoppningsvis blir kvällen bättre. Vi ska UT och äta. Det är verkligen inte ofta det händer. Vi köper ofta hem mat på fredagkvällar, men jag orkar sällan gå på restaurang och sitta där och äta. Jag vill ha mysbyxor och tända ljus och kunna slappa. På lördagar brukar vi tycka för mycket om att laga mat själva för att vilja gå ut och äta.

Vi gick till La Neta

Senare:

Det har varit en massa snack och skriverier om detta mexikanska hak. Det har blivit ganskap hypat.

Så vad tyckte vi?

Vi var förberedda på att stället inte har någon inredningscharm och att det är långbord, träbänkar och lysrör i taket som gäller. Det stämde. Och vi har nog egentligen inget emot det i sig. Men kladd på borden och seghet när det gäller att ta bort disk gör tillsammans med ocharmigheten i inredningen att det mest känns sunkigt. Jag tänker också att detta upplägg funkar bäst på lunchtid. En fredag kväll hade man kanske uppskattat om de sänkt ner ljuset något och kanske till och med satsat på ett och annat värmeljus i en billig lykta från IKEA?

Maten var god, inget snack om saken. Det finns kryddiga såser på ett bord som man kan ta för att spice:a up sin mat. Det behövdes, tyckte vi. Det kändes fräscht, lite annorlunda och definitivt inte som taccobar. Joseph drack en mexikansk öl till, jag fick hålla mig till cola.

Det är trångt i lokalen, men det är stor ruljans på gästerna. Så fort man ätit upp går man, det finns ingen anledning att mysa sig kvar. Vill man ha dessert går man nog någon annan stans där man sitter bekvämare och fredagskänslan kan infinna sig.

Helhetsintrycket var att det var gott, kändes okej prisvärt och att man nog gärna hade ätit lunch där om man jobbade i närheten. Men det kändes knappt värt att åka hela vägen till Hötorget för. Söder har mycket bra att erbjuda ändå. Det snackas dock om att La Neta ska öppna på Söder också. Det tackar vi i så fall för, det vore ett ypperligt fredags-take away-ställe för oss.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *