Skola och mammaträff

Skola och mammaträff

Idag ska jag till skolan för sista gången innan examinationerna i maj. Jag anar ju ändå att det här inte är sista terminen jag pluggar trots allt, men det börjar ändå kännas lite slutgiltigt.

I eftermiddag kommer jag också gå på mammagrupp.

Ni förstår, jag har en innehållsrik dag framför mig.

Havregrynsgröt

Den här graviditeten gör konstiga saker med mig. Jag är plötsligt sugen på havregrynsgröt. Jättesugen.

Att behöva äta havregrynsgröt till frukost brukar innebära en dålig morgon för mig i vanliga fall. Jag brukar känna att jag liksom vanärar mig själv genom att tvinga mig att äta denna vämjeliga, gråbrunda, kletiga sörja. Det är så genomdeppigt, tycker jag.

Jag vet många goda vänner som uppskattar havregrynsgröt som den bästa frukostmaten. Jag respekterar dem. Men åh, så jag inte håller med dem! Men. Igår kväll till kvällsmat och nu, nyss, till frukost. Jag har ätit en portion havregrynsgröt med lingon och mjölk och verkligen uppskattat det. Vad hände här??

Kroppsliga infall

Den gravida-Mia-kroppen svettas.

Det är något nytt för mig.

Det är klart att jag inte kan påstå att jag aldrig svettas. När jag tränar kan jag svettas riktigt mycket. Men jag har aldrig lidit av svett på något annat sätt. Jag har nästan aldrig känt mig fuktig i armhålorna eller lidit av fot eller handsvett. Men nu, kära vänner. Nu svettas jag om fötterna.

Jag tror inte att det är några onormala mängder. Men sådär så att jag kan känna att mina strumpor luktar på eftermiddagen när jag kommer hem. Det brukar aldrig hända. Och helt fräscht kan jag inte tycka att det känns. Jag hoppas innerligt att det här är ett symtom som går över med graviditeten. Det är ruskigt bekvämt att vara svett-fri, annars.

Goda nyheter!

Jag har fått min ansökan om graviditetspenning godkänd av Försäkringskassan! Nu är det nedräkning till ”sommarlovet”. Jag och min kropp är oändligt, oändligt tacksam till svenska välfärden. Tack. Från och med andra juni jag ledig från jobbet. Uppsatsen examineras dagarna där innan. Har jag planerat väl? Yes, check.

När jag väl är i form för att tjäna samhället och dess medborgare som är i behov av sjukgymnastik igen så ska jag göra mitt allra, allra bästa, jag lovar.

Dagens skrattretande nyhet

Regnskogsskövlingen från Fuji Direkt anlände idag. Fjärde leveransen. Den här gången är korten okej, men det beror nog inte på deras skicklighet direkt. För korten kom, I EN PAPPERSFICKA, I EN PLASTPÅSE. Emballaget var skrynkligt och dant, som vanligt. Men nu är korten okej, och nu vill jag bara betala skiten och aldrig mer ha med dem att göra…

På vilka sidor på nätet kan man ge betyg åt såna här företag? Jag tycker att det förtjänar lite dålig kritik…

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *