Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Sommarlovsnostalgi

Sommarlovsnostalgi

Min barndoms somrar spenderades på en ö i åboländska skärgården i Finland. Varje sommar tog vi båten över till Åbo och bilade sedan ner till den lilla ön Korpo, där vår familj hade hus.

Det var fantastiska somrar, med sol och bad, ridning och lek med systrarna och släktingar.

Sommarlovsäventyret började redan på båten. I den stora taxfree-butiken fick vi välja en eller två godis-saker som sedan skulle räcka en bit in på lovet. Jag valde alltid en sån här:

I början av vistelsen på Korpo åkte vi också alltid till biblioteket i byn. Där valde vi omsorgsfullt ut böcker som skulle läsas på sommarlovet. Alla i min familj tycker om att läsa, och jag tror att var och en av oss kom ut därifrån med en bokhög på minst 10 böcker.

Det bästa var också att Fia och jag tyckte om samma slags böcker  – tillsammans hade vi alltså säkert 20 böcker som vi fritt kunde välja och vraka bland. Alla brukade bli lästa innan vistelsen var slut, och ibland hände det till och med att vi kunde åka till biblioteket en till gång och få ytterligare böcker att läsa.

I min värld var det här höjden av rikedom! Böcker och godis att ha när det vara dåligt väder. Klippor och hav utanför dörren så fort solen sken.

Jag fick en riktig sommarlovs och barndomsflashback när jag nyss kom hem från biblioteket och kunde rada upp den här högen bredvid soffan på balkongen:

image

Nu slår vi två flugor i en smäll: Läsnings-lyx och allmänbildning!

För att jag inte ska förslappas helt under gravidledigheten har jag bestämt att gå upp vid sex, för att ändå kunna känna att jag håller mig någotsånär till verklighetsförankrade rutiner.

Jag tänker också fortsätta med  morgonpromenader, även om jag nu enbart har som mål att klara av 4 kilometer. Det är tuuuungt!

Imorse vaknade jag med bäckensmärta på vänster sida, den har jag ju inte känt av sedan Sri Lanka-resan. Promenaden gick bra ändå, rörelse är ju i sig smärtlindrande. Men jag väger ju så himla mycket nu, det känns i fötterna också.

Så när jag kom hem la jag mig i soffan, slog på TENS:en och vilade en stund.

Nu är det snart dags för frukost nr 2 och vid 10 öppnar biblioteket. Om det inte blir strålande sol ska jag sedan tillbringa dagen med att läsa  liggandes på soffan på balkongen och fixa med fotoalbumet. Men blir det sol så drar jag istället ut någonstans.

Underbart med ledighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *