Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Köttbullemamma

Köttbullemamma

På föräldrakursen förra veckan fick vi ett råd om att ladda upp med mat i frysen inför hemkomsten från förlossningen. Man har helt enkelt annat för sig än att vilja laga mat när man kommer hem med bebis, sa hon.

Jag tror henne. Sagt och gjort.

Idag har jag gjort min egen variant av snabbmat: Köttbullar.

Köttbullar av 1 kg köttfärs, stekta i ugn så att det blir liksom “halvgjorda”. De ser inte så aptitliga ut, men är ju typ tusen gånger fräschare än köpta färdiga köttbullar. Sen kan man hantera dem på samma sätt  – frysa ner dem i påsar i lämpliga portioner. När man ska äta dem tar man ut dem ur frysen och steker på dem igen så att de får fin färg och serverar med vad man nu orkar göra till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *