Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Förvärkar och annat stök

Förvärkar och annat stök

Magen har förändrats lite de senaste veckorna.

Sedan Biggie vände sig med huvudet nedåt permanent har magen blivit mer spetsig till formen.

Smärtan när Biggie borrar ner sitt lilla huvud neråt i bäckenet kommer och går, mest när jag är ute och promenerar. Det hugger och ilar till och jag blir tvungen att stanna upp för ett ögonblick.

Fosterrörelserna är vansinnestydliga och inte alls färre nu än tidigare. Jag trodde kanske att det skulle lugna sig något i takt med att det blir trångt. Icke sa nicke, livmodern och huden ovanpå är ju så elastisk. Biggie sparkar och trycker och bökar så att huden på magen står ut flera centimeter när hen är igång som värst.

Och så det nyaste: “mensvärken”. Jag har ordentligt med mensvärk varje kväll. Utöver tydliga sammandragningar. När jag får sammandragningar blir magen om möjligt ännu mer spetsig, den står ut som ett spjut och är alldeles, alldeles hård. Värken är som vanlig mensvärk, det molar så där dovt i nedre delen av magen och utåt mot ljumskarna.

Livmodern tränar sig helt enkelt för vad som komma skall. Bra, träning gillar vi! Och mensvärken har jag läst att kan ha att göra med att bebisen fixerar sig i bäckenet. Vi får se vad barnmorskan säger nästa vecka, om det kan vara så.

Jag har börjat behöva gå upp och kissa på nätterna nu också. När jag vaknar så märker jag att magen förmodligen haft världens träningspass med sammandragningar medan jag sovit, och förmodligen är det väl det som gör att urinblåsan blir lätt mörbultad också.

Bäckensmärtan som jag kände i måndag har inte varit så intensiv sedan dess, tack och lov!

6 veckor kvar (mer eller mindre). Heja kroppen, det här klarar vi!

3 kommentarer till “Förvärkar och annat stök”

  1. Gud, jag vet att det är jag som har gjort den. Och att det känns väldigt långt bort sedan det var den där dagen i advent när ni berättade om att Biggie skulle komma. Men jag blir SÅ STRESSAD av att se den där tickande klockan som snart närmar sig noll! Det är ju nu man bör titta till bullarna i ugnen för att se om man behöver sänka värmen eller ta ut dom i förväg, liksom. Inget kanske att direktöversätta på Biggie i magen , men ÄNDÅ! Fast samtidigt väntar jag på att den där bullen ska plockas ut så man får smaka och se om det blev bra i den här omgången. Kan inte bärga mig tills det blir bullkalas! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *