Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Möss och människor

Möss och människor

Äntligen en snabb- och lättläst klassiker! Boken är skriven av John Steinbeck 1937 och utspelar sig på kaliforniska landsbygden under depressionen, någon gång mellan 1929-1939.

Boken har två huvudkaraktärer, den förståndshandikappade Lennie och hans vän George. Dessa två försörjer sig på att arbeta på olika gårdar. På grund av Lennies handikapp hamnar de i ständiga problem och får ofta fly till nya platser för att söka arbete.

Den här korta boken utspelar sig under en kortare tids vistelse på en gård och handlar om Lennie och Georges drömmar om ett bättre liv, om deras livsöden och vänskap.

Mer vill jag egentligen inte säga om handlingen, då det är lätt att avslöja för mycket.

Den här boken har tydligen gjorts som både teater och film och jag förstår varför. Den tar upp stora och viktiga frågor om vänskap, hänsyn till andra, förståelse för handikapp, framtidsdrömmar, fattigdom och mycket mer. Historien är vacker och rörande, och ändå lätt att ta till sig.

 

2 kommentarer till “Möss och människor”

  1. Mia, Joseph och Biggie. TACK för det oerhört söta kortet och bröllopspresenten!! Ni är för goa, alla tre. Vilken överraskning! Kram på er (Tommy hälsar tack)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *