Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Barnmorskan

Barnmorskan

Ny barnmorska idag, min ordinarie är på semester. Det var de vanliga kontrollerna och så skrev hon en sammanfattning av graviditeten so far. Sammanfattningen är till för dem på förlossningen att kunna läsa. Men som barnmorskan sa idag – man är ju talbar även på förlossningen, så dagens sammanfattning är ju inte det enda som gäller sen.

SF-måttet var 32 idag. Litet, fortfarande, men de litar på att tillväxtultraljudet visade sanning på en frisk, växande bebis.
Mitt blodtryck var 110/60, lite högre än sist. Men lågt.
Biggies hjärtljud låg på 142.

Biggies huvud är fortfarande ruckbart. Hon bekräftade också att hen ligger precis så som jag trott – med kroppen på höger och fötter på vänster sida. Jag frågade om det kan påverka hur bebisen kommer ut sen, men hon sa att det inte ska spela någon roll. (På alla bilder man ser ligger bebisen liksom rakt upp och ner med huvudet i bäckenet och ryggen ut mot mammans mage och fötterna pekandes inåt mot ryggraden).

Sammanfattningen blev egentligen bara några rader. Jag litar på personalens kompetens att vägleda oss genom förlossningsställningar och smärtlindring, och jag är öppen för det mesta. Sterila kvaddlar är det enda jag vet att jag INTE vill testa, men det litar jag på att jag komma kunna tacka nej till även då och där.
Jag förklarade att Joseph är apotekare i grunden och att jag är sjukgymnast och att vi båda känner att vi har god koll på kropp, smärta och läkemedelsalternativen, att vi har god grundkompetens för att ta emot mycket information och göra självstadiga val.

Hon skrev ner att vi om möjligt önskar familjerum. Och att jag har en TENS som jag ska använda hemma innan och så länge det går.

Det var väl det hela.

Det känns så väldigt abstrakt och hypotetiskt det här med förlossningen. Det är fortfarande så att jag inte förstår att det verkligen gäller mig och oss, och det ganska snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *