Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Bra måndag!

Bra måndag!

Idag har jag haft en otroligt bra dag! Tänk vad gott lite distraktion kan göra!

Mamma kom till mig i förmiddags. Vi tittade lite på bebisgrejerna och tog sedan kaffe, cider, några hembakta cookies och melon och promenerade ner till en brygga vid årstaviken. Där satt vi i solen i flera timmar och pratade, fikade och badade fötterna.

Sen tog vi min längre promenadväg hem och åt lunch hemma. Vilade en stund och begav oss sedan ut igen.

Strosade i lite secondhandbutiker. Och sen gjorde vi det jag älskar mest med sommar-Söder: Köpte glass på 18 smaker på Timmermansgatan och gick upp till Ivar Los-park och åt den medan vi beundrade den vackra utsikten.

Idag fick mina icke-fika på vardagen-regler stryka på foten. Det hade det ändå gjort om det hade varit semester nu. Jag vill kunna njuta av sommaren de dagar då det faktiskt är möjligt.

Nu på kvällen har jag faktiskt promenerat ännu mer, ner till Eriksdalsbadet och upp igen. Veckans vägning görs på måndagar, på gymmet. Så även idag.

Min mamma berömde faktiskt min ork och kondition. Kanske är det inte riktigt så uselt som jag tror?

Imorgon ska jag till barnmorskan. Efter det ska jag träffa mamma igen, då blir det lunch på ett annat av mina Stockholms-sommar-favoritställen: Blå porten på Djurgården. Det och Tekniska Museets lunchrestaurang är verkligen sommar-ledighets-utelunch-favoriter för mig.

Det har ju också varit fantastiskt väder idag. Hoppas det håller i sig tills imorrn!

Hej och hå

Igår upptäckte jag att min graviditetspeng från försäkringskassan tar slut på fredag. Jag ansökte ju om max, det vill säga från 60 dagar till 11 dagar innan beräknad förlossning.
Så nästa vecka har jag SEMESTER.

Detta ljuvliga ord. Fantasieggande. Semester.
Det brukar vara så njutningsfullt.

Nu är jag bortskämd och tänker: jaha.
Vad kan jag hitta på, på min semester, som skiljer sig från grav-ledigheten? Nåt skoj, något somrigt, något glatt?

Jag tänker: Föda barn? Vi får väl se.

Jag har räknat ut att jag hittills läst minst 16 böcker sedan 2 juni då jag slutade jobba. 12 klassiker och så en del pocket. Någon dag här ska jag gå till biblioteket och låna näsa batch. Förslag på klassiker, någon?

Och imorgon ska jag till barnmorskan igen. Så den här veckan ska vi nog få i rullning, den med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *