Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Bättre, bättre

Bättre, bättre

Idag när jag vaknade kände jag att något var annorlunda. Jag mådde bättre! Smärtan fanns där, men för första gången sedan förlossningen kunde jag tänka mig att gå upp utan att först ta morgondosen (tre smärtlindrande tabletter av olika kvalisort) och ligga kvar tills dess att de börjat verka.
Så jag kunde lämna en nyammad son över till Joseph, så att de fick ligga kvar och mysa en stund. Och jag kunde gå upp och fixa frukost!

Det var en så otroligt stor grej för mig, så ni förstår inte!

Det har fortsatt att kännas allt bättre under dagen. Joseph stack iväg till gymmet imorse för att träna. Jag lyckades promenera dit och möta upp, och sedan satt Wollmar och jag i skuggan medan Joseph tog och simmade ett gäng vändor i utomhuspoolen. Sedan tog vi bussen hem.

Här pratar vi frihet! Promenera litegrann (även om en kort promenad tog över en och en halv timme) och dessutom kunna sitta på en bänk en stund. För en vecka sedan kunde jag knappt tänka mig att jag någonsin skulle kunna gå ens runt kvarteret igen. Och sitta, ja, till och från är det ju fortfarande helt omöjligt. Vi har inte ätit en endaste måltid sittandes vid köksbordet sedan vi kom hem från BB.

Lycka!!

Nu är jag heeeeelt slut, som väntat. Och varje gång jag ansträngt mig något mer än tidigare har smärtorna kommit åter med full kraft på kvällen. Men det känns ändå så fantastiskt, det är hopp om livet och det blir allt bättre!

Wollmar är världens finaste och underbaraste bebis. Han sover bra, upp till fyra timmar i sträck. Han ammar bra och bajsar bra. Och där emellan är han pigg och glad, tittar och gör grimaser. På hela sin första vecka i livet har han bara haft tre gråtattacker, och alla har uppenbart varit beroende på misstag från vår sida (fattat för sent att han vill bli ammad eller bytt på). Våra grannar på BB hade en bebis som grät OAVBRUTET. Jag är så tacksam över att Wollmar hittills har varit så otroligt snäll och lättskött. Kan bara tänka mig hur svårt det hade varit för oss alla om han varit missnöjd, gråtig och skrikig.

Jag är sååå glad idag.

3 kommentarer till “Bättre, bättre”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *