Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Uppdatering

Uppdatering

Jag har ju glömt att uppdatera er om amningen. Det har lugnat sig en hel del. Jag ligger inte längre vaken på nätterna för att brösten är så stora och spända. Visst, jag tror att man av Wollmars viktuppgång kan dra slutsatsen att jag fortfarande har väldigt mycket mjölk. Men det är inte lika kritiskt längre. Det blev aldrig att jag tog kontakt för att donera bröstmjölk, och det kanske är bra nu. Hade jag börjat pumpa ut för att donera hade det säkert kommit mer utan problem, men jag tror kanske att jag ska ta det lite piano med det. Jag menar, min viktnedgång behöver ju inte stimuleras ytterligare.

Jag kan ge mina bästa tips till er läsare som inte redan är föräldrar och har mycket mer erfarenhet av mig:
– Mjölkuppsamlingskupor från Medela (köps på apoteket). Samlar upp de där halva decilitrarna som läcker ut ur andra bröstet under amningen. Superbra! Akta bara att själpa ut innehållet över dig själv när du somnat ifrån amningen…
– Bröstvårteskydd från Medela (köps på apoteket). Ett litet, litet sår på bröstvårtan kan göra så fruktansvärt ont medan man ammar. Att köpa och använda dessa och låta såret läka är en underbar lösning.
– Sova med BH. Jag är egentligen ingen som tycker om att sova med kläder överhuvudtaget, men detta är verkligen ett tips som gjort skillnad. Det avlastar en del av de där superspänningarna nattetid och dessutom så kan man stoppa in mjölkuppsamlingskuporna och slippa hålla i dem (för som sagt, somnar man ifrån dem kan det bli väldigt slibbigt och slabbigt…)
– Christine hade rätt, Natusans amningsinlägg funkar finfint. Sådana använder jag när jag är hemifrån och ammar, då det är opraktiskt att hålla på med mjölkuppsamlingskuporna. Amningsinläggen är som en slags binda som suger upp överflödsmjölken och som man sen kan slänga.

Det var nog allt jag har att tipsa om… Vi bjuder på dagens morgon-Wollmar som en bonus.

image

1 kommentar till “Uppdatering”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *