Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Helt sjukt

Helt sjukt

-Helt sjukt! Var barnmorskans kommentar när hon hörde mig berätta om förlossningen och såg mitt partogram. Hon kunde inte heller förstå hur nattskiftet hade resonerat som hade låtit mig vara helt öppen så pass länge utan att kalla in läkare och göra en bedömning för akutsnitt redan under söndagsnatten.När jag berättade en dal andra små bi-detaljer, som att jag inte fick något att äta på över 12 timmar och när jag bad om smörgåsar fick svaret att jag nog visst skulle kräkas upp dem ändå blev hon alldeles förstummad.

Dessutom uppmärksammade hon mig på en annan konstig sak, ser man på mitt partogram (typ en graf över tid + öppningsgrad + bebisens läge) så ser man att jag faktiskt var helt öppen  HELA natten mellan söndagen och måndagen. Redan 23:27 står det i journalen att cervix var utplånad och modermunnen 10 cm öppen. Det innebär ju att jag faktiskt var helt öppen i 8 TIMMAR innan de bestämde sig för att göra något åt det, det var ju också när morgonskiftet och favoritbarnmorskan kom in igen. Vad sysslade nattskiftet med egentligen, börjar jag fundera på nu. VARFÖR var det inte tal om kejsarsnitt på alla de där timmarna? Jag förstår det som att de väntade (förgäves) på att bebisens huvud skulle sjunka nedom spinae och ner mot bäckenbotten, men varför lät man det gå 8 timmar?

Jaja, jag kommer inte få några svar hur jag än lusläser journalen. Barnmorskan bokade in läkarbesök för samtal, journalgenomgång och ytterligare kontroll om två veckor. Jag ska också träffa henne igen om några veckor för att följas upp ytterligare. Det känns skönt, faktiskt.

3 kommentarer till “Helt sjukt”

  1. Tycker nästan det här låter som att du ska göra en lex sara anmälan. Jag ångrar att jag inte gjorde det när jag födde Samuel. Där stod oxå personalen och väntade. De väntade så länge att Samuels hjärtljud gick ner så mkt att han fick syrebrist och det blev urakutsnitt. Fick epilepsi på grund av det. Jag ångrar idag att jag inte gjorde anmälan.
    Se till att få svar på dina frågor när ni ses och va inte för snäll 😉 med mej gav de inte vika en tum när jag fråga om Samuels funktionshinder (han har 4) kom från utdragen förlossning. Det hävda bestämt att så va inte fallet. Det gjorde dock hans barnneurologläkare.

    1. Oj, Micaela, vad ledsen jag blir för er skull. Hoppas din Samuel ändå mår efter omständigheterna bra. Jag kan bara ana hur hemskt det är att inse att ens barn fått skador av förlossningen och hur man mår av det. Så gräsligt!! Stor kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *