En annan definition av ren

Vår son sover underbart bra på nätterna. Han sover i egen säng, somnar när man lägger ner honom och vaknar när han är hungrig. Är aldrig otröstlig och gråten hinner egentligen aldrig bli riktig gråt, utan bara gny. Vi är obeskrivligt tacksamma!

Men – som sagt – vi är föräldrarna som inte har något att klaga på och ändå gör det:

Kräääääkandet!

Han ligger och ammar och dricker fint till en början. Sen måste det vara så att han börjar få för mycket – och då bara gapar han och släpper ut det. Ligger man ner då, vilket vi gör på natten, så rinner allting neråt mot mig som är tyngst och liksom sprider sig över lakan, hår, bh och hela min sida.
Om man då sätter sig upp med honom kan det komma två fina rapar, och då hinner man liksom tänka att det nog är över. Näe, då levererar gullgossen en KASKADSPYA över mammas axel som landar mitt i sängen. Sen är sonen nöjd och somnar fint i egen säng efter att man sanerat ansikte och pjamas.

Mamman får då krypa över till pappans sida av sängen för att undvika de där kalla, våta fläckarna på lakanet.

Alltså. Ni som träffar mig framöver. Jag ber redan om ursäkt för att jag kommer lukta lite funky. Någonstans kommer jag glömma bort alla spyfläckarna, håret, kläderna eller bara det allmänt utsmetatde på kroppen. Ni ska veta att jag försöker sköta min personliga hygien, men att det kanske tillslut blir stört omöjligt.
OM det blir för illa kan ni ju alltid erbjuda er att sitta med Wollmar så jag kan få ta en dusch. Just sayin’.

Comments (6)

Mjölk, mjölk, mjölk överallt! När jag rengör och fyller på kaffemaskinerna på jobbet får jag en väldigt märklig känsla. När mjölkkärlet tvättas, slangarna ångas och en varm mjölkdoft sprider sig i rummet, då känns det som att jag är hemma med Christine och David. Det luktar som hemma.

hahahaha…

Hahaha Viktor!

Alltså Mia, mjölkdoften som jag uppenbarligen osar av känner jag inte längre! Kräket börjar jag ”vänja” mina näsborrar vid också. Till slut luktar allt bara som en skål med rice krispies i mjölk som stått för länge i solen….

Jag kan hålla Wollmar så får du duscha!
Om du håller David så jag får duscha?

Vi kanske ska starta en speciell mamma-aktivitet? Vi ses på närmsta badhus och grupp-duschar och passar varandras barn? En gång i månaden är det extra festligt – då får alla tid att också raka benen!

När vi var på BB första gången fick vi ett smidigt tips från en sköterska, appropå bebisspyor och mjölkläckage i sängen och hur man enkelt kan åtgärda det. Tipset handlar om att bädda sängen så här: underst plastad frotté (vid den övre delen av min sida om sängen) sedan ett lakan för dubbelsäng och ovanpå det och slutligen: (här kommer tipset) ett underlakan till enkelsäng som man viker dubbelt två gånger och lägger vid övre delen av sängen. Så förhoppningsvis räcker det att byta detta (övre) lakanet mitt i natten. 🙂

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.