Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Flaskmatning

Flaskmatning

Vi frågade vår bvc-barnmorska igår hur och när man kan börja testa med matning via nappflaska. Beskedet var att det var fritt fram att testa när som helst. “Funkar det, så funkar det. Annars får man testa en annan gång.” Fair enough!

I natt var dessutom mjölkproduktionen något högre än konsumtionen. Alltså kunde vi spara undan en del i kylskåpet. Så nu på morgonen när han var på ett hungrigt, men ändå glatt humör gjorde vi ett försök. Vi värmde först mjölken i ett vattenbad till 37 °C, hällde över det till nappflaskan och sedan var det show time!

image

Det rinner mjölk från flaskan utan att han behövde suga. Så i början fick han bara smaka av lite och känna att temp och känsla var ok.

image

Sedan fick han komma nära och tätt inpå pappa och tog ett rejält sugtag i nappen. Flaskan var tom innan vi visste ord av det! Bästa Wollmar!

4 kommentarer till “Flaskmatning”

  1. Oj så söt. Gillar kalufsen 🙂 Ett tips från mig även om det kanske inte gäller alla barn… Emil var duktig på att ta flaskan när han var nyfödd men sen så fick han det bara någon enstaka gång och den glömdes bort. Så när vi skulle börja flaskmata/amma hälften hälften vid ca 5 månaders ålder så var det jättejättesvårt att få honom att vilja ha flaskan, just för att han var så van vid tutten. Man hör oftast varningar om det omvända 🙂 Ja, det var bara ett litet tips, om ni ville ha, för det var jobbigt!

  2. Vad ogenomtänkt det där inlägget lät. Summan av kardemumman, det jag ville ha fram, var i alla fall att det är väl jättebra att hålla vanan med flaskan uppe, även om det bara är nångång ibland. Äh, ni fattar, jag är trött.

    1. Ja, vi tänker ju göra precis som du, jag tänkte börja jobba en dag i veckan från och med december, och då gäller ju flaskmatning. Så vår plan är minst en gång i veckan från och med nu, måste bara få tag i en bröstpump, för det här med handmjölkning är ju hur jobbigt som helst. får typ kramp i hela överkroppen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *