Snälla människor

Gyn-läkaren från förlossningen ringde nyss. Hon tar alltså egentligen inte emot återbesök men gör ett undantag för vår skull! Och när jag dessutom frågade om vi kunde ta det samma dag som vi ändå ska till kuratorn (så att Joseph slipper ta ledigt från jobbet flera halvdagar) så var hon villig att försöka fixa det, trots att hon är på operation hela dagen. Hon visste dock inte operationsschemat än, så vi bestämde att vi skulle ringa innan vi går till kuratorn för att se om vi kunde bestämma en träff den dagen, emellan hennes operationer.

Hon var också väldigt snäll och frågade om jag behövde förnyat recept på någon smärtlindring eller så. Och beklagade såklart när jag nämnde att stygn hade gått upp och att jag ska på akutbesök strax.

Det känns så väldigt, väldigt fint med de här människorna vi möter som till och med är beredda att gå utöver sina vanliga arbetsuppgifter för att hjälpa oss. Så otroligt fina, empatiska och generösa människor! Jag blirtacksam och sjukt imponerad.

Det får mig på något sätt att  längta efter att komma tillbaks till jobbet. Enskilda människor inom vården kan betyda så väldigt mycket och göra goda intryck bara genom bemötande och empati. Jag har alltid hävdat att det viktigaste för mig som sjukgymnast är att jag ser och lyssnar på mina patienter och tar dem på allvar. Gott bemötande kan ge lika mycket läkande effekt som den bästa sjukgymnastiska behandlingen, tror jag. Jag vill verkligen vara en så bra sjukgymnast som den trevliga gynläkaren är på sitt jobb, och favoritbarnmorskan är på sitt.

Ja, det var lite positiva känslor mitt i allt. Nu ska vi iväg till SÖS igen.

Previous

Next

4 Comments

  • Haha jag censurerar då inte dig men blogg.se har allvarliga problem med sin funktionalitet just nu. Visst är det härligt att få känna den känslan. Den går faktiskt inte att förstå förrän man har egna barn! Helt villkorslös outgrundlig kärlek, även om man inte känner så varje sekund på dygnet så finns den alltid där. Jag är så glad för er skull, för att ni fått lille Wollmar 🙂 så synd bara att den här första tiden har grusats av så mycket andra problem för er, men om nån kan återhämta sig så är det banne mig du. Vi vill gärna träffa dig på onsdag om du fortfarande kan? Typ, förmiddag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *