Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Det här med genus och så

Det här med genus och så

Nu vet ju jag att föräldrar inte alls kan bedöma sina barns utseende på något objektivt sätt. Men jag har liksom fått för mig att Wollmar verkligen ser ut som en liten pojke i ansiktet. Den teorin bekäftades när jag stötte på en före detta kollega medan jag hade Wollmar inne i bärsjalen, så att bara hans lilla ansikte stack upp. Hon utbrast med den gång, då hon såg honom – Å, du har fått en liten pojke!

Men.
Wollmar har en jättesöt röd sparkdräkt, det är en av de få klädesplagg vi själva köpt till honom medan han ännu var Biggie och av okänt kön. Rött tänkte jag inte var så förfärligt genusladdat. Men.

Det är endast och enbart när han bär den sparkdräkten som folk frågar om det är en flicka eller pojke.
Frågan är: Är det för att vi lyckats hitta ett endaste genusneutralt plagg, och att han verkligen hade kunnat vara vilket som? Eller är det så att folk antar att han skulle vara en flicka, för att rött på något sätt är mer en tjejfärg, men att de inte kan komma ifrån att han faktiskt ser ut som en pojke?

Och: Är det bara jag som är knäpp, som tror att man kan se skillnad på en fyraveckors pojk-och flickbebis?

image

Vad tror ni?

2 kommentarer till “Det här med genus och så”

  1. Jag kan också tycka att Emil alltid har sett ut som en pojke i ansiktet, men det gjorde i och för sig Saga med. Om du vill kan jag rota fram och ta med mig en riktig “flickbody” eller liknande på onsdag som du kan prova på Wollmar, så får du se om du tycker att det blir nån skillnad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *