Patient

Patient

Fysioterapeutbesök efter sfinkterruptur

Jag har fått kallelse til sjukgymnast på SÖS, på fredag.

Jag tycker att det ska bli grymt intressant att gå, av flera skäl.

1. Bli undersökt och få ett utlåtande av någon som är expert på bäckenbottenmuskulatur och träning.
2. Vara patient hos en sjukgymnast, det har jag aldrig varit. Jag brukar ju vara den behandlande sjukgymnasten själv…
3. Jag börjar bli lite intresserad av att jobba med det här området på ett eller annat sätt. Jag kanske kan få höra vad hon har gått för kurser och så.
4. Hon borde kunna ge ett proffsutlåtande om hur jag kan/bör/får lägga upp min träning framöver. Jag har hört skräckhistorier om folk som tränat för hårt för tidigt efter en sån här skada och fått livmoderframall. VE OCH FASA!

Jag undrar om jag ska berätta att jag är också är sjukgymnast, eller om jag ska gå dit ”incognito”. Jag kan i och för sig tänka mig att jag knappt kommer kunna hålla mig. Eller så minns hon kanske det, vi träffades som hastigast på BB. Men lite intressant hade det varit att helt få komma dit och bara vara patient och se hur jag känner mig och blir bemött. Det kan nog vara en nyttig erfarenhet, det med.

Ja, vi får se.

Och ja. Jag sysselsätter hjärnan med såna här andra tankar, så jag slipper tänka på vad som händer om det visar sig att musklerna är allvarligt försvagade eler inte helt rätt ihopsydda eller att det är nerver som är av eller så.

Previous

Next

2 Comments

  • Oh, spännande. Jag tycker ”incognito” är kul så länge det inte kommer på tal eller man får anledning att säga det. Fast kanske är det läge att avslöja sig för att kunna diskutera träningsupplägg på en lite höger nivå.

    Vad jag vet finns det riktigt dåligt med BBT-kurser, det gick en i Göteborg i våras men det är typ den enda på flera år här. De flesta på arbetsplatsen har lärt sig via internutbildningar – vilket trots allt funkar ganska bra. Jag gick en internutbildning för 2 år sedan men är ganska nöjd med att inte jobbat med BBT alls sedan dess. Största inspirationen var dock Gudrun (minns de den entusiatsika sjukgymansten på hälsoteket i Angered som vi gjorde studiebesök hos i termin 6?) som envist hävdade att det skulle vara roligt att träna BBT och bjöd oss på ett pass fullt av skratt, stora bolla och andra utmaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *